pittige eieren

pittige eieren

aantal 4 | bijgerecht, lunchgerecht, ontbijtgerecht | | aziatisch | lactosevrij

Eieren zijn een perfect verpakt cadeautje van moeder natuur. Bomvol goede voedingsstoffen en héél veelzijdig. Wij geven ze een extra lekkere twist en serveren deze pittige eieren als ontbijt- of lunchgerecht!

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 30 g kokosolie
  • 80 ml vissaus
  • 80 ml ahornsiroop
  • 4 cm gemberwortel, in dunne plakjes (± 20 g)
  • 2 tl chilisaus
  • 6 gedroogde rode chilipepers
  • sap van 2 limoenen
  • 6 eieren, zachtgekookt

Instructies

  1. Meng in een steelpan de kokosolie met de vissaus, ahornsiroop, gember, chilisaus, pepers en 3 el water en verwarm zachtjes. Laat 8-10 min. zachtjes koken. Neem van het vuur, zeef de saus, roer het limoensap erdoor en laat afkoelen. Verdeel de eieren, kruiden, uitjes, taugé en het sesamzaad over kommen. Sprenkel de dressing erover en serveer.

Voedingswaarde

  • calorieën: 200 kcal
  • eiwit: 9 g
  • vet: 12 g
  • koolhydraten: 14 g

recept Phoebe Wood fotografie Chris Court styling Kirsten Jenkins

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Ook héél lekker: deze pittige eieren in Marokkaanse stijl!