aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht, soep |
doordeweeks |
surinaams |
Tikje surinaams: pindasoep met knapperige paksoi, kruidige cashewnoten en pit van de sambal.
Ingrediënten
- 3 el arachideolie
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 stuk (van 2 cm ) gemberwortel fijngesneden
- 1 ui fijngesneden
- 1¼ l kippenbouillon van 2 tabletten
- 150 g pindakaas
- 2 el ketjap manis
- sambal badjak of oelek
- 40 g cashewnoten gezouten of ongezouten, gehalveerd
- 1 tl chili-olie
- ½ tl komijnzaad gemalen
- 1 kleine paksoi in dunne reepjes
- 2 tl vissaus
Instructies
- Verhit 2 el van de olie in een soeppan en fruit hierin op laag vuur de knoflook, gemberwortel en ui ± 5 min. Voeg de bouillon, pindakaas en ketjap toe en breng de soep al roerend aan de kook. Laat de soep ± 5 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer glad en breng op smaak met zout, peper en sambal.
- Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Roer intussen in een kommetje de chili-olie, het komijnzaad en wat zout (alleen bij ongezouten noten) door elkaar en schep de warme noten erdoor.
- Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak hierin de paksoi tot deze geslonken is en breng op smaak met de vissaus.
- Schep de pindasoep in 4 borden, verdeel de paksoi erover en bestrooi met de gekruide cashewnoten. Lekker met donkerbruin stokbrood.
Voedingswaarde
calorieën: 420kcal
vet: 35g
koolhydraten: 13g
Receptuur: Katinka Huiskamp. Fotografie: Sven Benjamins. Styling: Jan Willem van Riel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!