Pikante kip met knapperige peultjes

Pikante kip met knapperige peultjes

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd | internationaal |
Weinig tijd en toch lekker koken en eten... dat kun je aan delicious. wel overlaten. Proef deze pikante kip met knapperige peultjes maar! Superlekker en staat in no time (20 minuten!) op tafel.

Probeer dit Indiase gerecht met kip en peultjes ook eens!
Kooktijd20 minutes

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 500 ml kippenbouillon, tablet
  • 3 cm gemberwortel, in plakjes
  • 4 scharrelkipfilets à 100-125 g of 3 grotere
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 50 ml worcestersaus
  • 25 ml gembersiroop
  • 2 uien, fijngesneden
  • 500 g peultjes
  • 2 bosuien, in ringetjes

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen, maar gebruik de bouillon in plaats van water water en voeg de plakjes gemberwortel toe. Sla de kipfilets tussen plasticfolie met een deegroller plat en bestrooi ze met peper.
  • Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de kipfilets in 4 min. aan beide kanten bruin aan en neem ze uit de pan. Bak de tomatenpuree 1 min. in het bakvet. Meng intussen de worcestersaus met de gembersiroop en 150 ml water.
  • Schenk het worcestermengsel bij de tomatenpuree en roer glad. Leg de kipfilet terug in de pan en smoor de kip in 8-10 min. onafgedekt gaar. Keer de kip af en toe. Verhit intussen de laatste 2 el olie in een koekenpan. Bak de ui 2 min. Voeg de peultjes toe en bak in 5 min. knapperig gaar.
  • Verdeel de rijst en de peultjes over 4 borden. Leg de kipfilets erbij en schep de saus erover. Bestrooi met de bosui.

Voedingswaarde

calorieën: 635kcal
eiwit: 36g
vet: 18g
koolhydraten: 79g
auteur: delicious.
Recept, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!