piadina met geroosterde sjalot, salie en gerijpte zachte geitenkaas

vegetarisch
aantal 4 | lunchgerecht, voorgerecht | | italiaans | vegetarisch
Piadina is platbrood uit Italië dat je snel maakt en als wrap eet. Extra lekker met een vulling van zachte geitenkaas, geroosterde sjalot en salie. 
kooktijd50 minutes
oven25 minutes
totale tijd1 hour 15 minutes

ingrediënten

  • 8 flinke sjalotten, in vieren
  • olijfolie
  • ½ el vloeibare honing
  • 2 blaadjes laurier, gescheurd
  • klein bosje salie, blaadjes geplukt*
  • 250 g bloem
  • 50 g fijne semolina**
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl baksoda
  • 2 zachte gerijpte geitenkaasjes, verbrokkeld
  • peperoncinovlokken of chilivlokken, naar smaak
  • sterke peperige olijfolie

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de sjalotten in een kom met wat zout, een flinke scheut olijfolie, de honing, de gescheurde blaadjes laurier en de salie. Hussel goed. Verdeel over een met bakpapier beklede ovenplaat. Rooster de sjalotten met salie in ± 25 min. lichtbruin en schep halverwege om.
  • Meng de bloem en de semolina in een mengkom, maak er een kuiltje in en doe daarin 3 el olijfolie, ½ tl zout en de baksoda. Voeg nu 100-125 ml water toe, vorm een deeg en kneed het tot het soepel en zacht is in 10 min. Voeg nog iets water toe als het deeg te hard is, of nog wat bloem als het te plakkerig is. Verdeel in 4-6 porties en rol uit tot dunne cirkels. Verhit een hete plaat op het vuur of gebruik een zware koekenpan. Bak de piadine 2-3 min. aan elke kant tot ze gaar zijn en mooie bruine plekken krijgen. Vouw ze, als ze nog warm zijn, dubbel.
  • Vouw de piadine een beetje open, schep de sjalotten ertussen en verdeel de geitenkaas er losjes overheen. Bestrooi met peperoncinovlokken en besprenkel met een peperige olijfolie. Vouw de piadina weer dubbel en doe ze eventueel nog even in een warme oven. Serveer meteen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Probeer bij een natuurwinkel of kruidenspecialist gedroogde mediterrane salie te vinden, deze heeft veel meer smaak. De blaadjes zijn kleiner, dikker en grijzer. Gebruik een paar takjes gedroogde salie.
** Semolina is bloem van harde tarwe, te vergelijken met fijn griesmeel
FOTOGRAFIE KRISTIAN SEPTIMIUS KROGH | RECEPTEN: MERIJN TOL.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: 10x werelds platbrood: alle soorten flatbread op een rij

FOTOGRAFIE KRISTIAN SEPTIMIUS KROGH | RECEPTEN: MERIJN TOL.