De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Peruaanse pisco sour cocktail

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
pisco sour | delicious


aantal 1 | drankje | zomer | |
Niets lekkerder dan een frisse cocktail in de zomer. De pisco sour cocktail komt oorspronkelijk uit Peru. Pisco is een bekende sterke drank, vermengd met citroen- of limoensap, afgemaakt met een zachte schuimlaag van eiwit.
De cocktail is zo fris en licht dat je er nóg wel een wilt en daarna nog een… De pisco kent een aantal varianten zoals de mango sour, met mangosap en sour de campo, met gember en honing.

ingrediënten

  • 35 ml pisco
  • 35 ml limoensap
  • 35 ml suikersiroop minder kan ook
  • eiwit 1 eiwit voor 3 cocktails
  • garnering: angostura bitters + ijs

instructies

  • Zorg voor ijskoude glazen. Gebruik een shaker gevuld met ijs. Begin met het eiwit scheiden. Voeg daarna het limoensap toe, de pisco en de siroop. Shake flink tot je een dikke schuimlaag van eiwit krijgt. Garneer met angostura bitters en schenk in een flûte of tumblerglas.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Productie en tekst: Ellen Dekkers. Beeld: Istock
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


pisco sour | delicious