aantal 4 |
nagerecht |
familietijd |
|
Lekker herfst, tijd voor peren! Gepocheerd in een warme rooibosthee bijvoorbeeld. Een net even anders toetje dat altijd hoge ogen gooit.
Ingrediënten
- 220 g kristalsuiker fijn
- 2 verveine thee zakjes
- 4 handperen bijv. Conference, geschild en klokhuis verwijderd
- vanille-ijs om te serveren
- extra nodig: bakpapier
Instructies
- Breng de suiker, thee en 1½ l water in een pan aan de kook. Neem van het vuur en laat de thee 10 min. trekken.
- Verwijder de theezakjes en zet de pan terug op het vuur. Breng aan de kook, voeg de peren toe en dek af met bakpapier. Kook de peren 15-20 min. of tot ze zacht zijn.
- Neem de peren uit de pan. Kook het vocht 10 min. in tot een siroop. Serveer de peren met de siroop en vanille-ijs.
Voedingswaarde
delicious.thee past perfect bij deze gepocheerde peren!
Groene thee wordt geplukt in China en direct na de pluk verflenst, gestoomd of gewokt om z’n mooie groene kleur te behouden. Dan worden de blaadjes in de zon gedroogd. Groene thee geurt heel fris, zelfs wat grassig. delicious. groene thee bestaat uit de smaken: verbena, jasmijn, munt en citroengras. Bestel delicious.thee hier Recepten: Luke Dale Roberts, Valli Little, Warren Mendes en Jocelyn Myers Adams. Fotografie: Simon Barnes, Ben Dearnley en Jeremy Simons. Styling: Berni Smithies
Groene thee wordt geplukt in China en direct na de pluk verflenst, gestoomd of gewokt om z’n mooie groene kleur te behouden. Dan worden de blaadjes in de zon gedroogd. Groene thee geurt heel fris, zelfs wat grassig. delicious. groene thee bestaat uit de smaken: verbena, jasmijn, munt en citroengras. Bestel delicious.thee hier Recepten: Luke Dale Roberts, Valli Little, Warren Mendes en Jocelyn Myers Adams. Fotografie: Simon Barnes, Ben Dearnley en Jeremy Simons. Styling: Berni Smithies
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!