aantal 4 | nagerecht | familietijd | |
Lekker herfst, tijd voor peren! Gepocheerd in een warme rooibosthee bijvoorbeeld. Een net even anders toetje dat altijd hoge ogen gooit.
Ingrediënten
- 220 g kristalsuiker fijn
- 2 verveine thee zakjes
- 4 handperen bijv. Conference, geschild en klokhuis verwijderd
- vanille-ijs om te serveren
- extra nodig: bakpapier
Instructies
- Breng de suiker, thee en 1½ l water in een pan aan de kook. Neem van het vuur en laat de thee 10 min. trekken.
- Verwijder de theezakjes en zet de pan terug op het vuur. Breng aan de kook, voeg de peren toe en dek af met bakpapier. Kook de peren 15-20 min. of tot ze zacht zijn.
- Neem de peren uit de pan. Kook het vocht 10 min. in tot een siroop. Serveer de peren met de siroop en vanille-ijs.
Voedingswaarde
delicious.thee past perfect bij deze gepocheerde peren!
Recepten: Luke Dale Roberts, Valli Little, Warren Mendes en Jocelyn Myers Adams. Fotografie: Simon Barnes, Ben Dearnley en Jeremy Simons. Styling: Berni Smithies
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!