vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
vegetarisch
Dol op stoven, maar eet je liever geen vlees? Ook pastinaak is perfect om te stoven! Dit harde wortelgewas heeft een zoete anijsachtige smaak wat heerlijk samengaat met kastanjechampignons en walnoten. Zin een nog een groentestoof? Bekijk deze knol-au-vin.
Ingrediënten
- 2 tl venkelzaad
- 250 g kastanjechampignons schoongeveegd
- 700 g pastinaak
- 500 ml groentebouillon
- 3 takjes tijm
- 1 volle el milde grove mosterd
- 125 ml crème fraîche
- 50 g walnoten grof gehakt
voorraad
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
Instructies
- Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en het venkelzaad 1 min. Schep de champignons erdoor en bak 2 min. mee.
- Schil intussen de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in gelijke stukken van 3 cm. Voeg de pastinaak toe aan de champignons.
- Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de tijm toe. Draai het vuur laag en stoof de pastinaak in 10-12 min. beetgaar.
- Roer de mosterd door de crème fraîche en voeg toe aan de stoof. Laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de stoof in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de walnoten.
Voedingswaarde
calorieën: 395kcal
eiwit: 8g
vet: 28g
koolhydraten: 23g
Recept, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!