aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
hollands |
vegetarisch
Dol op stoven, maar eet je liever geen vlees? Ook pastinaak is perfect om te stoven! Dit harde wortelgewas heeft een zoete anijsachtige smaak wat heerlijk samengaat met kastanjechampignons en walnoten. Zin een nog een groentestoof? Bekijk deze knol-au-vin.
Voorbereiding30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
2tlvenkelzaad
250gkastanjechampignonsschoongeveegd
700gpastinaak
500mlgroentebouillon
3takjes tijm
1volle el milde grove mosterd
125mlcrème fraîche
50gwalnotengrof gehakt
voorraad
1ui
2tenenknoflook
2elolijfolie
Instructies
Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en het venkelzaad 1 min. Schep de champignons erdoor en bak 2 min. mee.
Schil intussen de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in gelijke stukken van 3 cm. Voeg de pastinaak toe aan de champignons.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de tijm toe. Draai het vuur laag en stoof de pastinaak in 10-12 min. beetgaar.
Roer de mosterd door de crème fraîche en voeg toe aan de stoof. Laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met zout en peper.
Schep de stoof in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de walnoten.
Voedingswaarde
calorieën: 395kcal
eiwit: 8g
vet: 28g
koolhydraten: 23g
auteur: delicious.
Recept, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi