vegetarisch
aantal 6 |
bijgerecht |
najaar |
nederlands |
Peren halen de zoete smaak in deze pastinaakpuree naar boven. Combineer dit bijgerecht met varkenssaucijzen, karbonades of geroosterde varkensbuik.
Een recept voor malse varkensribkarbonades vind je hier
Een recept voor malse varkensribkarbonades vind je hier
Ingrediënten
- ± 800 g pastinaak geschrapt, in stukken
- 1 kruimige aardappel geschild, in stukken
- 2 handperen geschild, uitgeboord, in stukken
- 4 takjes verse tijm
- 20 g boter
- 50 ml slagroom
- citroensap
Instructies
- Kook de pastinaken, de aardappel en de peren met de tijm in water met zout in een
- pan in ± 20 min. gaar. Giet af, laat goed uitlekken en verwijder de tijm.
- Doe het pastinaakmengsel in de keukenmachine, voeg de boter toe en pureer alles glad.
- Voeg geleidelijk zoveel room toe dat je een gladde puree krijgt.
- Schep de puree terug in de pan en verwarm op laag vuur. Laat al roerend 2 min. doorwarmen.
- Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Voedingswaarde
TIP: Voeg voor nog wat pittigere puree 50 g verkruimelde feta toe en laat de kaasin de puree smelten. Proef eerst en doe er daarna pas extra zout bij.
Recepten: Allison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Yaël Grinham. Bereiding: Brett Sargent. Bewerking: Colette Beyne
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!