Voorkeur: vegetarisch
aantal 6 | bijgerecht | najaar | nederlands |
Peren halen de zoete smaak in deze pastinaakpuree naar boven. Combineer dit bijgerecht met varkenssaucijzen, karbonades of geroosterde varkensbuik.
Een recept voor malse varkensribkarbonades vind je hier
Ingrediënten
- ± 800 g pastinaak geschrapt, in stukken
- 1 kruimige aardappel geschild, in stukken
- 2 handperen geschild, uitgeboord, in stukken
- 4 takjes verse tijm
- 20 g boter
- 50 ml slagroom
- citroensap
Instructies
- Kook de pastinaken, de aardappel en de peren met de tijm in water met zout in een
- pan in ± 20 min. gaar. Giet af, laat goed uitlekken en verwijder de tijm.
- Doe het pastinaakmengsel in de keukenmachine, voeg de boter toe en pureer alles glad.
- Voeg geleidelijk zoveel room toe dat je een gladde puree krijgt.
- Schep de puree terug in de pan en verwarm op laag vuur. Laat al roerend 2 min. doorwarmen.
- Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Voedingswaarde
TIP: Voeg voor nog wat pittigere puree 50 g verkruimelde feta toe en laat de kaasin de puree smelten. Proef eerst en doe er daarna pas extra zout bij.
Recepten: Allison Adams. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Yaël Grinham. Bereiding: Brett Sargent. Bewerking: Colette Beyne
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!