pastinaak-bloemkoolsoep met parmezaan-croutons

pastinaak-bloemkoolsoep met parmezaan-croutons

Heerlijke geuren, rijke smaken en voedzaam. Er is vrijwel niets hartverwarmender dan een grote kom homemade soep. Deze pastinaak-bloemkoolsoep maakt iedere winterse dag direct een stukje zonniger.

Nog meer zin in soep? 18x winterse soep – om je aan op te warmen

Pastinaak-bloemkoolsoep met parmezaan-croutons

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | | vegetarisch

Romig, zijdezacht en bomvol umami. Deze kom zit vol met smaak!

Kooktijd:45

oventijd15

Ingrediënten

  • 4 el olijfolie
  • 4 dikke sneden zuurdesembrood, zonder korsten, in 3 cm-stukjes gescheurd
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • 1 ui, grof gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kg pastinaken, geschild, in 3 cm-stukken
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 1 groene peper, zonder zaadjes, fijngesneden
  • mespuntje cayennepeper
  • ¼ tl mild paprikapoeder
  • 2 l groentebouillon
  • slagroom en fijngesneden bladpeterselie, voor de garnering

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220℃.
  2. Leg de broodblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 2 el olie. Bak ze ± 7 min. of tot ze licht geroosterd zijn. Bestrooi ze met de parmezaan en bak nog 5 min. tot ze goudbruin zijn.
  3. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een soeppan en roerbak de ui en knoflook 3-4 min. tot ze zacht zijn. Voeg de pastinaak en bloemkool toe en bak 15-20 min. tot ze gaar zijn en licht kleuren.
  4. Voeg de groene peper, cayennepeper, het paprikapoeder en de bouillon toe en roer met een pollepel de aanbaksels van de bodem los. Laat de soep al roerend 10-15 min. zachtjes koken.
  5. Pureer de soep glad met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met een scheutje room, peterselie en de croutons.

Voedingswaarde

  • calorieën: 315 kcal
  • eiwit: 12 g
  • vet: 12 g
  • koolhydraten: 35 g

RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING: KATIE QUINN DAVIES

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!