Heerlijke geuren, rijke smaken en voedzaam. Er is vrijwel niets hartverwarmender dan een grote kom homemade soep. Deze pastinaak-bloemkoolsoep maakt iedere winterse dag direct een stukje zonniger.
Nog meer zin in soep? 18x winterse soep – om je aan op te warmen
Pastinaak-bloemkoolsoep met parmezaan-croutons
vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, weekend |
|
vegetarisch
Romig, zijdezacht en bomvol umami. Deze kom zit vol met smaak!
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 4 dikke sneden zuurdesembrood, zonder korsten, in 3 cm-stukjes gescheurd
- 50 g geraspte parmezaanse kaas
- 1 ui, grof gesneden
- 3 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 kg pastinaken, geschild, in 3 cm-stukken
- 1 kleine bloemkool, in roosjes
- 1 groene peper, zonder zaadjes, fijngesneden
- mespuntje cayennepeper
- ¼ tl mild paprikapoeder
- 2 l groentebouillon
- slagroom en fijngesneden bladpeterselie, voor de garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220℃.
- Leg de broodblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met 2 el olie. Bak ze ± 7 min. of tot ze licht geroosterd zijn. Bestrooi ze met de parmezaan en bak nog 5 min. tot ze goudbruin zijn.
- Verhit intussen de rest van de olijfolie in een soeppan en roerbak de ui en knoflook 3-4 min. tot ze zacht zijn. Voeg de pastinaak en bloemkool toe en bak 15-20 min. tot ze gaar zijn en licht kleuren.
- Voeg de groene peper, cayennepeper, het paprikapoeder en de bouillon toe en roer met een pollepel de aanbaksels van de bodem los. Laat de soep al roerend 10-15 min. zachtjes koken.
- Pureer de soep glad met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Garneer de soep met een scheutje room, peterselie en de croutons.
Voedingswaarde
calorieën: 315kcal
eiwit: 12g
vet: 12g
koolhydraten: 35g
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING: KATIE QUINN DAVIES
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!