aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
doordeweeks, zomer |
italiaans |
Het is bijna onmogelijk om het beste recept óóit te kiezen. Maar in veel favorieten speelt pasta ongetwijfeld een hoofdrol. Vandaag een pastasalade gevuld met kaas met knapperige pancetta en een bittertje van de radicchio.
Ingrediënten
- 30 g basilicum blaadjes en stelen + extra voor garneren
- 15 g pijnboompitten
- 100 g Parmezaanse kaas versgeraspt
- 1 teentje knoflook
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 100 g pancetta* gesneden
- ½ krop radicchio rode sla
- 500 g ravioli vers, gevuld met kaas (in het koelvak)
Instructies
- Pureer de basilicumblaadjes met de pijnboompitten, 25 g van de Parmezaanse kaas, knoflook, citroen en olijfolie tot een grove pesto.
- Snijd de plakjes pancetta in dunne reepjes en bak ze uit in een koekenpan op matig vuur. Snijd de radicchio in dunne reepjes.
- Kook de ravioli volgens de aanwijzing op de verpakking gaar in ruim kokend water met een snuf zout. Laat de ravioli uitlekken en spoel koud onder de kraan.
- Schep de pesto in een kom om met de ravioli en radicchio en verdeel de sla over de borden. Garneer met takjes basilicum en pancettareepjes. Geef er de rest van de kaas bij.
Voedingswaarde
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Erik van Lokven. Styling: Laura Jongeneel. Bereiding: Jaqueline Pietrowski
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!