aantal |
bijgerecht, hoofd, hoofdgerecht, lunch, lunchgerecht |
doordeweeks, familietijd, feestelijk, vakantie, weekend, zomer, zomers |
italiaans |
bijgerecht, hoofd, hoofdgerecht, lunch, lunchgerecht |
doordeweeks, familietijd, feestelijk, vakantie, weekend, zomer, zomers |
italiaans |
Zin in zomer! Zodra de zomer echt losbarst, wordt het tijd om samen buiten te genieten. Voor een picknick, tuinfeestje of burenborrel is een pastasalade het perfecte gerecht dat je easy meeneemt. Houd het hoofd koel, pak je mooiste schaal erbij en je bent zo klaar.
Ingrediënten
- 500 g farfalle
- 2 el fijngesneden schil van ingelegde citroen
- 300 g warmgerookte zalm in vlokken verdeeld
doperwtenpesto
- 240 g diepvriesdoperwten ontdooid
- 20 g basilicumblaadjes + extra om erover te strooien
- 1 teen knoflook
- 80 g blanke amandelen geroosterd en grof gehakt
- 20 g parmezaanse kaas geraspt
- 180 ml extra vergine olijfolie + extra voor over de salade
- sap van 1⁄2 citroen
Instructies
-
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in 7-8 min. gaar. Vang bij het afgieten van de pasta 125 ml kookwater op. Doe de pasta over een grote kom.
-
Doe intussen alle ingrediënten voor de doperwtenpesto in de keukenmachine, voeg wat zout en peper toe en maal ze samen tot een redelijk gladde pesto.
-
Schep de pesto en evt. wat van het opgevangen kookvocht door de pasta. Voeg de citroenschil en gerookte zalm toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de pasta voorzichtig om.
-
Serveer de pastasalade op een grote schaal en bestrooi met nog wat basilicum en besprenkel met olijfolie.
Voedingswaarde
calorieën: 951kcal
eiwit: 34g
vet: 54g
koolhydraten: 79g
VEGA(N) TIP: Gebruik ipv parmezaanse kaas een vegan variant en laat de gerookte zalm achterwege. Je kunt evt. wat extra vegan parmezaanse kaas of edelgistvlokken gebruiken.
RECEPTEN, BEREIDING: PHOEBE WOOD, HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!