aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
italiaans |
Zelf pasta vullen is leuk maar vraagt veel tijd. Dus wordt het afhalen of zelf maken? Hier hoef je niet te kiezen. Haal gevulde pasta bij de deli en ga er zelf mee aan de slag: maak tortellini alla puttanesca. Ofwel: pasta puttanesca!
Ingrediënten
- 3 el extra vergine olijfolie
- 6 ansjovisfilets
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 50 g ontpitte kalamata-olijven, gehalveerd
- 400 g tomaten, uit blik
- 500 g verse tortellini met prosciutto-vulling
gremolata
- 3 el olijfolie
- 3 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
- ½ bosje bladpeterselie, blaadjes fijngesneden
- rasp van 1 kleine, biocitroen
- zeezoutvlokken, naar smaak
Instructies
- Verhit de olie voor de gremolata in een kleine steelpan op hoog vuur. Bak hierin de kappertjes in ± 2 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en meng in een kom met de peterselie en citroenzest. Voeg wat zeezoutvlokken toe.
- Verhit 3 el olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak hierin de ansjovis 2-3 min. en prak ze met een houten lepel tot ze oplossen in de olie. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg de olijven en tomaten toe en laat ze al roerend 5-8 min. inkoken. Duw de tomaten stuk met een houten lepel.
- Kook de tortellini in een grote steelpan met licht gezouten kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang daarbij 4 el van het kookwater op. Schep de tortellini en het opgevangen kookwater door de puttanescasaus.
- Bestrooi de pasta vlak voor serveren met de gremolata en versgemalen zwarte peper.
Voedingswaarde
calorieën: 612kcal
eiwit: 18g
vet: 34g
koolhydraten: 57g
RECEPTEN: HELENA MOURSELLAS, FOTOGRAFIE: MARK ROPER, STYLING: DAVID MORGAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!