Voorkeur: vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | italiaans | vegetarisch
Te lekker, weinig voorbereiding én met veel verse kruiden en groenten. Proef deze verrukkelijk eenpanner.
Ingrediënten
- 400 g fettuccine
- 3 el extra vergine olijfolie
- 3 kleine courgettes, in dunne plakjes
- 60 g boter
- 2 dunne preien, zonder donkergroen blad, in dunne ringetjes
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 3 el fijngesneden oregano + extra blaadjes
- 3 el dille, fijngesneden
- 180 ml witte wijn
- 400 ml crème fraîche
- 2 tl dijonmosterd
- 250 g stevige verse ricotta*, verbrokkeld
Instructies
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de fettuccine toe en kook beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort onder koud stromend water.
- Verhit intussen de olie in een grote, diepe koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak de courgettes hierin 2-3 min. onder af en toe omscheppen en laat ze licht kleuren. Schep op een bord.
- Draai het vuur laag en verhit in dezelfde pan de boter. Bak hierin de prei met de knoflook en kruiden 7-8 min. onder regelmatig omscheppen op matig vuur gaar. Draai het vuur weer hoog, schenk de wijn erbij en laat in 2-3 min. inkoken tot je een kwart overhebt.
- Roer de crème fraîche en de mosterd erdoor. Laat nog 1-2 min. zachtjes koken zodat de saus bindt. Meng de fettucine en courgettes erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer met de ricotta en oregano.
Voedingswaarde
- calorieën: 791 kcal
- eiwit: 20 g
- vet: 47 g
- koolhydraten: 66 g
Als je geen stevige ricotta kunt vinden, verkruimel dan feta over de pasta. Of maak zelf ricotta: ga voor het recept naar deliciousmagazine.nl/ricottamaken.
Vegan: vervang de boter, crème fraîche en ricotta voor vegan-varianten.
RECEPTEN DOMINIC SMITH, FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY, STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: pasta met chorizo, vongole en garnalenolie