aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Deze overheerlijke pasta aglio olio peperoncino met oesters staat binnen 30 min. op tafel. Een tikje chic, maar toch lekker makkelijk en snel.Bekijk hier hoe je oesters het gemakkelijk open kunt maken
Ingrediënten
- 300 g linguine
- 12 oesters
- 2 rode pepers
- 4 takjes peterselie
- 150 g jonge bladsla
- 2 tl kappertjes
- 1 citroen, in partjes
- 100 ml olijfolie
- 3 tenen knoflook
Instructies
- Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
- Open de oesters voorzichtig met een oestermes. Moeite met oesters openen? Vraag je visboer de oesters te openen, bestel ze (online) alvast geopend of stoom ze even open in een warme oven.
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd ook de knoflook en de peterselie fijn. Verwarm in een grote koekenpan (waarin de pasta straks ook past) 6 el olijfolie.
- Bak hierin de rode peper en knoflook op heel laag vuur tot de pasta beetgaar is, zet evt. het vuur uit. Maak intussen de salade aan met de rest van de olijfolie, kappertjes en wat vocht van de kappertjes. Breng op smaak met peper.
- Giet de pasta af en meng door het peperknoflookmengsel. Voeg de oesters en de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 4 borden. Serveer met de partjes citroen en de salade.
Voedingswaarde
calorieën: 585kcal
eiwit: 20g
vet: 29g
koolhydraten: 59g
Recepten en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!