pasta met courgette en snijbonen in kaassaus

pasta met courgette en snijbonen in kaassaus
STUDIO PHILIPPI
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | vegetarisch
Deze pasta wordt ook wel pasta risottata genoemd, pasta net zo bereid als risotto. Elke korte pastasoort kun je ervoor nemen, bijvoorbeeld schelpjes, penne of fusilli.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 400 g snijbonen
  • 2 el olijfolie
  • 350 g korte pasta, bijv maccheroni of orecchiette
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 groentebouillontablet
  • 150 ml houdbare slagroom*
  • 100 g oude kaas
  • 2 takjes peterselie, fijngesneden

Instructies

  • Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette in 1 cm-blokjes van en de snijbonen in 2 cm-reepjes.
  • Verhit in een pan met dikke bodem de olijfolie. Voeg de courgette toe en bak 2 min. Fruit de knoflook 1 min. mee.
  • Voeg de ongekookte pasta en de snij- bonen toe. Schenk de wijn erbij en laat de pasta de wijn zachtjes kokend opnemen.
  • Verkruimel vervolgens het bouillontablet boven de pan. Schenk 300-400 ml heet water erbij, tot de pasta net is bedekt. Kook de pasta onafgedekt zachtjes beetgaar in 13-15 min. Roer regelmatig en voeg weer een scheut heet water toe als de pasta al het water heeft opgenomen. Zorg dat de pasta steeds net helemaal onder water blijft. Laat als de pasta bijna beetgaar is – proef! – de pasta het vocht vrijwel helemaal opnemen.
  • Rasp de kaas. Schep de room door de pasta en breng weer aan de kook. Voeg de kaas toe en laat smelten. Breng de pasta op smaak met zout en peper. Bestrooi met fijngesneden peterselie.

Voedingswaarde

calorieën: 658kcal
eiwit: 22g
vet: 30g
koolhydraten: 70g
auteur: delicious.
* Houdbare slagroom bindt sauzen beter en schift veel minder snel dan verse slagroom. Ideaal dus voor warme bereidingen.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Liefhebber van kaassaus? Maak dan ook deze gnocchi met saucijs, wilde spinazie & magor