pasta met chorizo, vongole en garnalenolie

pasta met chorizo, vongole en garnalenolie
Recept: Mark LaBrooy, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins

Pasta met chorizo, vongole en garnalenolie? Jazeker, zo lekker kan de zomer zijn. Heb je zin om de komende maanden lekker veel te koken, haal dan ook het nieuwe nummer van delicious. in huis. Het thema? De smaak van vakantie! Bestel het nummer hier.

Pasta met chorizo, vongole en garnalenolie

lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | zomer | internationaal | lactosevrij
Surf en turf! Chorizo geeft pit aan deze pasta met schelpen en garnalen. Een ideaal recept, want juist nu wil je buiten zijn en ongecompliceerd lekker eten.
Kooktijd50 minutes

Ingrediënten

  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 100 g chorizo, in dunne plakjes
  • 250 g kerstomaatjes
  • 400 g spaghetti
  • 1 kg verse venusschelpen, vongole, schoongemaakt
  • 125 ml witte wijn
  • ½ bosje basilicum, blaadjes geplukt en fijngesneden + extra blaadjes

garnalenolie

  • 200 ml olijfolie om in te bakken
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 4 tenen knoflook, in stukjes
  • 2 rode chilipepers, in dunne ringetjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 10 grote rauwe garnalen, gepeld, zonder donkere darmdraad, kleingesneden (bewaar de koppen en -pantsers)

Instructies

  • Verhit voor de garnalenolie de olie in een grote pan met dikke bodem op hoog vuur. Bak de rode ui met de knoflook en peperringetjes in 3-4 min. onder regelmatig roeren glazig. Bestrooi met het paprika poeder en voeg de garnalenkoppen en -pantsers toe.
  • Bak de pantsers 3-4 min. onder af en toe omscheppen. Draai het vuur laag en laat de olie 10-12 min. trekken onder af en toe omscheppen. Schenk de garnalenolie door een fijne zeef; wat in de zeef achterblijft heb je niet meer nodig.
  • Schenk de opgevangen garnalenolie in een grote (steel)pan met dikke bodem en goed sluitende deksel.
  • Bak hierin – onafgedekt – de uiringen met de knoflook en chorizo in 5-6 min. onder af en toe omscheppen glazig en laat de chorizo een beetje kleuren. Voeg de kerstomaatjes toe aan het uimengsel en bak ze onder af en toe omscheppen 4-5 min. mee tot ze zacht zijn.
  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg intussen de schelpen en de witte wijn toe aan het chorizomengsel en leg de deksel op de pan. Breng aan de kook en stoom de schelpen onder af en toe opschudden in 4-5 min. bijna gaar.
  • Voeg de garnalen en basilicum toe en stoom de schelpen nog 2-3 min. of tot ze zich openen (verwijder exemplaren die gesloten bleven). Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de gare spaghetti erdoor en doe over in een schaal. Strooi er vlak voor serveren nog wat basilicumblaadjes over.

Voedingswaarde

calorieën: 986kcal
eiwit: 25g
vet: 60g
koolhydraten: 82g
auteur: delicious.
Recept: Mark LaBrooy,
Fotografie: Chris Court,
Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook deze waanzinnige calzone met ricotta & ‘nduja