De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Pappardelle met cherrytomaatjes, geitenkaas & saliepesto

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
snel Italiaans Papardelle met cherrytomaatjes en geitenkaas - delicious
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans | vegetarisch
De lange, brede linten van de pappardelle brengen je direct in Italiaanse sferen. De cherrytomaatjes, geitenkaas en saliepesto zorgen voor een smaak sensatie op je bord. En dit alles in slechts 20 minuten. Wat wil je nog meer?
Zin in nog meer Italiaans? Bekijk deze Italiaanse bonensalade met tonijn en pistachenoten.
voorbereiding20 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 6 geitenkaasjes cabécou du perigord, pakjes à 3 stuks
  • 1 blik cherrytomaatjes à 400 g
  • 100 ml droge witte wijn
  • 250 g pappardelle dikke lintpasta
  • handvol salieblaadjes
  • 1 el amandelen fijngehakt
  • 50 g parmezaanse kaas geraspt

voorraad

  • 3 tenen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 75 ml olijfolie extra vierge

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Breng voor de pasta een pan met ruim water aan de kook. Leg de kaasjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, schuif ze in de oven en rooster ze 15 min.
  • Snijd 2 tenen knoflook in dunne plakjes. Verhit in een koekenpan de resterende 3 el olijfolie en bak de plakjes knoflook ± 1 min. Voeg de cherrytomaatjes en de wijn toe en breng tegen de kook. Laat de saus 10 min. zachtjes koken. Druk de tomaatjes met een spatel stuk.
  • Kook de pappardelle in enkele minuten beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer intussen met de staafmixer de salie met de amandelen, de laatste knoflookteen en de extra vierge olijfolie. Voeg de helft van de kaas toe en breng de pesto op smaak met zout.
  • Giet de pappardelle af en meng door de saus. Verdeel de pasta over 4 borden. Schep de pesto erop en verdeel de kaasjes erover. Besprenkel evt. met olijfolie.
Voedingswaarde:
calorieën: 861kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 59g
|
koolhydraten: 46g
auteur: delicious.
- EXTRA PIT - Bestrooi voor wat  pit de pasta met een  snuf chilivlokken.
Recept, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


snel Italiaans Papardelle met cherrytomaatjes en geitenkaas - delicious