pappadums met pulled chicken, koolsla en gochujangmayo

pappadums met pulled chicken, koolsla en gochujangmayo
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN FOTOGRAFIE MEVROUW MEL STYLING INGRID VAN KURINGEN ASSISTENT FOODSTYLING TANJA HAAN

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | indiaas, internationaal |

Fris, knapperig en met een pittige kick: deze pulled chicken pappadums staan in no time op tafel. Een makkelijke maaltijd boordevol smaak! Liever vega? Vervang de pulled chicken dan gewoon door pulled oesterzwammen.

Kooktijd:25

Totale tijd:25

Kookgerei

  • mandoline

Ingrediënten

  • 2 el gochujang
  • 400 g kipdijfilet
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 250 ml mayonaise
  • ½ rode kool, dun geschaafd op de mandoline
  • 1 granny smith, groene appel, dun geschaafd op de mandoline
  • 2 lente-uien, in ringetjes
  • 1 el zwart sesamzaad
  • 8 pappadums

Instructies

  1. Breng een pan water aan de kook met 1 el gochujang, draai het vuur lager en voeg de kipdijfilet toe. Pocheer de kipdijfilet ± 10 min. Schep uit de pan en laat iets afkoelen. Trek de kip met 2 vorken in reepjes uit elkaar. Breng de pulled chicken op smaak met 100 g Griekse yoghurt, gerookte-paprikapoeder, peper en zout.
  2. Meng 1 el gochujang met de mayonaise en houd apart. Schep de rode kool, appel en lente-ui om met de rest van de Griekse yoghurt, 2 el gochujangmayo en de helft van het sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer de pulled chicken op de pappadums met koolsla. Bestrooi met de rest van het zwarte sesamzaad en maak af met een drizzle gochujangmayo.

Voedingswaarde

  • calorieën: 762 kcal
  • eiwit: 26 g
  • vet: 61 g
  • koolhydraten: 24 g

RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE MEVROUW MEL, STYLING INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING TANJA HAAN

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog zo’n heerlijk recept: biryani met geroosterde bloemkool