aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | indiaas, internationaal |
Fris, knapperig en met een pittige kick: deze pulled chicken pappadums staan in no time op tafel. Een makkelijke maaltijd boordevol smaak! Liever vega? Vervang de pulled chicken dan gewoon door pulled oesterzwammen.
Kookgerei
- mandoline
Ingrediënten
- 2 el gochujang
- 400 g kipdijfilet
- 200 g Griekse yoghurt
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
- 250 ml mayonaise
- ½ rode kool, dun geschaafd op de mandoline
- 1 granny smith, groene appel, dun geschaafd op de mandoline
- 2 lente-uien, in ringetjes
- 1 el zwart sesamzaad
- 8 pappadums
Instructies
- Breng een pan water aan de kook met 1 el gochujang, draai het vuur lager en voeg de kipdijfilet toe. Pocheer de kipdijfilet ± 10 min. Schep uit de pan en laat iets afkoelen. Trek de kip met 2 vorken in reepjes uit elkaar. Breng de pulled chicken op smaak met 100 g Griekse yoghurt, gerookte-paprikapoeder, peper en zout.
- Meng 1 el gochujang met de mayonaise en houd apart. Schep de rode kool, appel en lente-ui om met de rest van de Griekse yoghurt, 2 el gochujangmayo en de helft van het sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de pulled chicken op de pappadums met koolsla. Bestrooi met de rest van het zwarte sesamzaad en maak af met een drizzle gochujangmayo.
Voedingswaarde
- calorieën: 762 kcal
- eiwit: 26 g
- vet: 61 g
- koolhydraten: 24 g
RECEPTEN, FOODSTYLING JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE MEVROUW MEL, STYLING INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING TANJA HAAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog zo’n heerlijk recept: biryani met geroosterde bloemkool