pappadums met beef tataki

pappadums met beef tataki
lactosevrij
aantal 4 | Borrelhapje, hapje, hapjes | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal | lactosevrij
Knapperige pappadums zijn super met beef in deze marinade van zoute, zoete, hete & frisse smaken. Erbij: wasabi met Japanse mayo. In een woord? GODDELIJK!
voorbereiding20 minutes
marineren en invriezen30 minutes
totale tijd50 minutes

Kookgerei

  • kleine spuitzak

ingrediënten

  • 1 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 cm verse gember gerasptnsap + rasp van 1 (bio)limoen
  • 200 g kogelbiefstuk
  • 4 ongebakken pappadums of neem kant-en-klare pappadums
  • 8 el Japanse mayonaise Kewpie
  • ¼ tl wasabi
  • 1 el olijfolie
  • 80 g chuka wakame zeewiersalade
  • 50 g sushigember
  • 4 radijsjes flinterdun gesneden
  • wasabi-cress voor erover

instructies

  • Maak een marinade van de sesamolie, sojasaus, geraspte gember en limoensap en -rasp. Bedek de biefstuk met de marinade en laat 10 min. marineren.
  • Leg intussen de ongebakken pappadums een voor een 40-50 sec. in de magnetron tot ze opzwellen en bobbels krijgen. Leg apart tot gebruik.
  • Meng de Japanse mayonaise met de wasabi en doe in een spuitzakje.
  • Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de gemarineerde biefstuk 30 sec. aan elke kant zodat hij vanbinnen grotendeels rauw blijft. Laat afkoelen en leg 20 min. in de vriezer zodat je het daarna in flinterdunne plakjes kunt snijden.
  • Beleg de pappadums met de biefstuk, verdeel de zeewiersalade, ingelegde gember en radijs erover. Snijd een puntje van het spuitzakje af en knijp dunne streepjes mayonaise over de pappadums en maak af met wasabi-cress.
Voedingswaarde:
calorieën: 461kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 39g
|
koolhydraten: 12g
auteur: delicious.
Recepten: Liselore Bus, Fotografie: Eric van Lokven, Styling: Maaike Koorman, Bereiding: Julie Teeken, Tanja de Haan (ass.) m.m.v. Ruby Rose Utrecht
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: beef tataki met gember-tomaatmarinade, sesam en shiso | delicious.magazine

pappadums met beef tataki
Recepten: Liselore Bus, Fotografie: Eric van Lokven, Styling: Maaike Koorman, Bereiding: Julie Teeken, Tanja de Haan (ass.) m.m.v. Ruby Rose Utrecht