Panzarotti zijn het Zuid-Italiaanse antwoord op pasteitjes of empanada’s. Ze bestaan met allerlei vullingen, vaak met kaas, soms met tomaat. Zet je tanden in zo’n heet pakketje en je wil nooit meer naar een leven zonder!
Dit is een rijke vulling met mozzarella, ricotta, prosciutto, parmezaan en peterselie. Hoe verser, hoe onweerstaanbaarder!
Verlang je ernaar om een Italiaanse lentewind door je keuken te laten blazen? Ren dan naar de winkel voor het extra dikke Italië-nummer, of shop ‘m online.

Panzarotti recept
aantal 6 |
hapje, snack |
|
italiaans |
Krokante deegkussentjes gevuld met alles wat de Italiaanse keuken zo verrukkelijk maakt: kaas, kruiden en gedroogde ham.
Ingrediënten
- 100 g bloem tipo ’00’
- 50 g semolina
- 10 g olijfolie
- 1/4 bosje peterselie
- 25 g parmezaan
- evt. 50 g provola
- 50 g prosciutto cotto
- 50 g mozzarella di bufala
- 100 g ricotta
- 1/2 ei
- olie om in te frituren
Instructies
- Meng de bloem, semolina, olijfolie en wat zout en voeg 150 ml water toe. Meng tot deeg en kneed 10 min. door. Laat daarna 1 uur rusten.
- Snijd de peterselie fijn. Rasp de parmezaan. Snijd – als je die gebruikt – de provola in blokjes en de prosciutto in reepjes.
- Meng de peterselie, parmezaan, gescheurde mozzarella, provola, prosciutto, ricotta en het ei en breng op smaak met peper en zout.
- Bebloem je werkblad en rol het deeg uit. Steek met een steker of kommetje cirkels van 8-10 cm uit het deeg.
- Schep ±½ el vulling op elke cirkel. Neem ze in je hand, vouw de randjes dicht en druk aan. Maak een patroontje met een vork of vouw dicht.
- Verhit de olie en frituur de panzarotti goudbruin.
Voedingswaarde
MERIJN TOL
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Stap voor stap panzarotti

Liever een vega pasteitje? Maak deze snelle spinazie-ricottapasteitjes uit de airfryer van Donna Hay