Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
aantal
6
|
hapje, snack
| |
italiaans
|
Krokante deegkussentjes gevuld met alles wat de Italiaanse keuken zo verrukkelijk maakt: kaas, kruiden en gedroogde ham.
Kooktijd
30
minutes
minutes
rusten
1
hour
hour
Totale tijd
1
hour
hour
30
minutes
minutes
Ingrediënten
100
g
bloem tipo '00'
50
g
semolina
10
g
olijfolie
1/4
bosje peterselie
25
g
parmezaan
evt. 50 g provola
50
g
prosciutto cotto
50
g
mozzarella di bufala
100
g
ricotta
1/2
ei
olie om in te frituren
Instructies
Meng de bloem, semolina, olijfolie en wat zout en voeg 150 ml water toe. Meng tot deeg en kneed 10 min. door. Laat daarna 1 uur rusten.
Snijd de peterselie fijn. Rasp de parmezaan. Snijd – als je die gebruikt – de provola in blokjes en de prosciutto in reepjes.
Meng de peterselie, parmezaan, gescheurde mozzarella, provola, prosciutto, ricotta en het ei en breng op smaak met peper en zout.
Bebloem je werkblad en rol het deeg uit. Steek met een steker of kommetje cirkels van 8-10 cm uit het deeg.
Schep ±½ el vulling op elke cirkel. Neem ze in je hand, vouw de randjes dicht en druk aan. Maak een patroontje met een vork of vouw dicht.
Verhit de olie en frituur de panzarotti goudbruin.
Voedingswaarde
auteur:
delicious.
MERIJN TOL
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.
Mention
@deliciousnederland
of tag
#deliciousnederland
!