Dit februarinummer van delicious. staat vol winterpret: kaas, whisky & winterse seizoensgroenten. Dus maak deze panzanella met boerenkool, een soep met parmezaan of brood met Saint Albray-kaas, wintertoetjes met moutig & licht rokerige whisky en duik de keuken in voor heerlijk winters comfortfoodmet seizoensgroenten als schorseneren, biet & aardpeer. Geniet van dit nummer en eet smakelijk!
Panzanella met boerenkool, wortel en feta
vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Met verse boerenkool, sappig fruit en geroosterde groenten geef je deze salade meer textuur en een subtiele afwisseling van knapperig, zacht, romig en fris.
Ingrediënten
- 350 g wit zuurdesembrood, in 1 cm-blokjes
- 9 el olijfolie
- 2 biosinaasappels
- 900 g winterwortel, geschild en in 2 cm-stukjes
- 4 rode uien, in kleine parten
- 4 tenen knoflook, ongepeld
- sap 1 (bio)citroen
- 1 el korianderzaad
- 1 sjalot
- 150 g boerenkool, gesneden
- 300 g feta, in blokjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Schep het brood op een met bakpapier beklede bakplaat om met 2 el olijfolie en bak in 10-15 min. goudbruin en knapperig. Schep af en toe om.
- Rasp intussen de oranje schil van de sinaasappels. Bewaar de rasp voor later. Schil ze zo dat ook het witte deel van de schil wordt weggesneden. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Knijp de vliezen goed uit en bewaar het sap.
- Schep op een andere met bakpapier beklede bakplaat de wortel, ui en knoflook om met het uitgeknepen sinaasappelsap, de helft van het citroensap, 2 el olijfolie, het korianderzaad en peper en zout en bak in het midden van de oven in 25 min. gaar. Schep halverwege om.
- Giet het eventuele sap wat uit de sinaasappelpartjes komt af in de maatbeker en pureer met de rest van het citroensap, de sjalot, sinaasappelrasp en de laatste 5 el olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Doe de boerenkool in een kom en masseer met de helft van de dressing.
- Meng in een ruime kom de broodblokjes met het wortelmengsel, de sinaasappelpartjes, de boerenkool en de rest van de dressing. Schep de feta erdoor.
Voedingswaarde
calorieën: 792kcal
eiwit: 25g
vet: 44g
koolhydraten: 64g
RECEPTEN: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING: MARIJN VISSER | FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | KERAMIEK: CORINNE VAN BAAST.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!