aantal 4 |
dessert, nagerecht, ontbijtgerecht, zoet |
familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, najaar, weekend, winter |
midden-oosters |
Een toetje met Midden-Oosterse roots: luchtige pannenkoekjes met fruit, noten en een geurige mix van kaneel, ijs, gember en sinaasappel. Ook héél geschikt voor een feestelijk ontbijt!
Een heel Midden-Oosters diner maken? Geef vooraf aubergines met groene tahinidressing en als hoofdgerecht runderwangen met pastinaakpuree.
Een heel Midden-Oosters diner maken? Geef vooraf aubergines met groene tahinidressing en als hoofdgerecht runderwangen met pastinaakpuree.
voorbereiding50 minuten minuten
kooktijd25 minuten minuten
ingrediënten
- 50 g pistachenoten
- 50 g hazelnoten
- 50 g amandelen
- 5 el sesamzaad (gemengd wit en zwart)
- 50 g poedersuiker
- ½ tl kaneel
- 2 harde peren geschild, uitgeboord, in 1 cm partjes
- 2 appels (granny smith), geschild, uitgeboord, in 1 cm partjes
- 110 g fijne kristalsuiker + 1 el extra*
- 50 g boter, in blokjes
- 3 kardemompeulen, licht gekneusd
- 2 tl gemberpoeder
- 1 steranijs
- 1 (bio)sinaasappel (rasp en sap van 1 sinaasappel)
- 150 g bloem
- 50 g teffmeel (biologische winkel)
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl baksoda
- 1 ei
- 100 ml Griekse yoghurt
- 200 ml melk
- 80 g boter, in blokjes
- ricotta, voor erbij
instructies
- Verwarm de oven voor op 160ºC.
- Strooi voor de dukkah, de pistache- en hazelnoten en amandelen met het sesamzaad op een bakplaat en rooster ± 10 min. tot de aroma’s vrijkomen. Neem uit de oven en laat volledig afkoelen. Hak grof en meng ze in een kom met de poedersuiker en kaneel.
- Meng de peer- en appelpartjes, suiker, boter en kardemompeulen, gemberpoeder, steranijs en sinaasappelrasp in een ovenschaal. Zet ± 25 min. in de oven tot het fruit zacht is en omgeven door hete siroop. Schep om.
- Zeef de bloem en het teffmeel in een grote kom. Voeg het bakpoeder, baksoda en 1 el kristalsuiker toe. Kluts in een andere kom het ei met de Griekse yoghurt en melk. Klop door het bloemmengsel, zodat je een glad beslag krijgt. Laat ± 5 min. rusten.
- Verhit 10 g boter in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin
- pannenkoekjes van 80 ml beslag, ± 2 min. per kant tot ze bruin kleuren en er blaasjes ontstaan. Bak er 2 of 3 tegelijk, met voldoende tussenruimte. Bak zo 10-15 pannenkoekjes in de rest van de boter.
- Verdeel de pannenkoekjes over borden en schep hierop de compote en wat ricotta. Bestrooi met zoete dukkah en serveer.
calorieën: 870kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 50g
|
koolhydraten: 88g
auteur: delicious.
* Of neem in plaats van de suiker 4 el agave- of ahornsiroop + 1 el extra.
recepten Yoni Kalfus fotografie Ben Dearnley styling Vivien Walsh
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
aantal 4 |
dessert, nagerecht, ontbijtgerecht, zoet |
familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, najaar, weekend, winter |
midden-oosters |
Een toetje met Midden-Oosterse roots: luchtige pannenkoekjes met fruit, noten en een geurige mix van kaneel, ijs, gember en sinaasappel. Ook héél geschikt voor een feestelijk ontbijt!
Een heel Midden-Oosters diner maken? Geef vooraf aubergines met groene tahinidressing en als hoofdgerecht runderwangen met pastinaakpuree.
Een heel Midden-Oosters diner maken? Geef vooraf aubergines met groene tahinidressing en als hoofdgerecht runderwangen met pastinaakpuree.
voorbereiding50 minuten minuten
kooktijd25 minuten minuten
ingrediënten
- 50 g pistachenoten
- 50 g hazelnoten
- 50 g amandelen
- 5 el sesamzaad (gemengd wit en zwart)
- 50 g poedersuiker
- ½ tl kaneel
- 2 harde peren geschild, uitgeboord, in 1 cm partjes
- 2 appels (granny smith), geschild, uitgeboord, in 1 cm partjes
- 110 g fijne kristalsuiker + 1 el extra*
- 50 g boter, in blokjes
- 3 kardemompeulen, licht gekneusd
- 2 tl gemberpoeder
- 1 steranijs
- 1 (bio)sinaasappel (rasp en sap van 1 sinaasappel)
- 150 g bloem
- 50 g teffmeel (biologische winkel)
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl baksoda
- 1 ei
- 100 ml Griekse yoghurt
- 200 ml melk
- 80 g boter, in blokjes
- ricotta, voor erbij
instructies
- Verwarm de oven voor op 160ºC.
- Strooi voor de dukkah, de pistache- en hazelnoten en amandelen met het sesamzaad op een bakplaat en rooster ± 10 min. tot de aroma’s vrijkomen. Neem uit de oven en laat volledig afkoelen. Hak grof en meng ze in een kom met de poedersuiker en kaneel.
- Meng de peer- en appelpartjes, suiker, boter en kardemompeulen, gemberpoeder, steranijs en sinaasappelrasp in een ovenschaal. Zet ± 25 min. in de oven tot het fruit zacht is en omgeven door hete siroop. Schep om.
- Zeef de bloem en het teffmeel in een grote kom. Voeg het bakpoeder, baksoda en 1 el kristalsuiker toe. Kluts in een andere kom het ei met de Griekse yoghurt en melk. Klop door het bloemmengsel, zodat je een glad beslag krijgt. Laat ± 5 min. rusten.
- Verhit 10 g boter in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin
- pannenkoekjes van 80 ml beslag, ± 2 min. per kant tot ze bruin kleuren en er blaasjes ontstaan. Bak er 2 of 3 tegelijk, met voldoende tussenruimte. Bak zo 10-15 pannenkoekjes in de rest van de boter.
- Verdeel de pannenkoekjes over borden en schep hierop de compote en wat ricotta. Bestrooi met zoete dukkah en serveer.
calorieën: 870kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 50g
|
koolhydraten: 88g
auteur: delicious.
* Of neem in plaats van de suiker 4 el agave- of ahornsiroop + 1 el extra.
recepten Yoni Kalfus fotografie Ben Dearnley styling Vivien Walsh
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!