paloma cocktail taartjes met witte chocolade, macadamianoten, grapefruit en tequila

paloma cocktail taartjes met witte chocolade, macadamianoten, grapefruit en tequila
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN

Gek op de paloma cocktail? Wacht tot je dit taartje proeft. Julie Teeken bedacht deze topper voor het juli-nummer van delicious. Shop het nummer hier!

Paloma cocktail taartjes met witte chocolade, macadamianoten, grapefruit en tequila

aantal 4 | dessert, gebak, nagerecht, taart, zoet | feestdagen, feestelijk, weekend | internationaal |
Mijn variant op de paloma cocktail, maar dan nóg lekkerder door de toevoeging van witte choco en de zoute macadamia's. Liever geen tequila? Vervang door witte balsamico-azijn.
Kooktijd20 minutes
opstijven1 hour
Totale tijd1 hour 20 minutes

Kookgerei

  • keukenmachine
  • 4 taartvormpjes met losse bodem van 12 cm Ø

Ingrediënten

  • 2 biograpefruits, schil geraspt
  • 1 vanillestokje, in de lengte doormidden, merg eruit geschraapt
  • 4 el tequila
  • 1 el ahornsiroop
  • 150 g digestive koekjes
  • 50 g boter, gesmolten
  • 100 g witte chocolade, in stukjes
  • 200 g roomkaas
  • 125 g gezouten macadamia’s

Instructies

  • Schil de grapefruits na het raspen dik zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang hierbij het sap op. Knijp ook het sap uit de vliesjes.
  • Meng het vanillemerg, de tequila en ahornsiroop door het opgevangen grapefruitsap. Doe samen met de grapefruitpartjes in een bakje en laat marineren tot gebruik.
  • Vermaal de koekjes tot kruim in de keukenmachine, meng de gesmolten boter erdoor. Bekleed de bodem van de vormpjes met het mengsel, druk aan met de bolle kant van een lepel en laat minstens 30 min. opstijven in de koelkast.
  • Smelt de witte chocolade met 50 g roomkaas au bain-marie door ze samen in een hittebestendige kom op een pan met een laagje zacht kokend water te zetten. De bodem van de kom mag het water niet raken (of smelt op laag vermogen in de magnetron).
  • Meng de rest van de roomkaas,100 g macadamia’s en de grapefruitrasp tot gladde pasta in de keukenmachine. Voeg het witte chocolademengsel toe en meng goed door, verdeel over de koekbodempjes. Laat minstens 30 min. opstijven in de koelkast. Hak de resterende macadamia’s grof.
  • Pak de taartjes in voor een picknick en maak ter plekke af met de gemarineerde partjes grapefruit, een lepel van de marinade en de rest van de macadamianoten.

Voedingswaarde

calorieën: 879kcal
eiwit: 11g
vet: 66g
koolhydraten: 50g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: snelle tiramisu met rood fruit