Mijn variant op de paloma cocktail, maar dan nóg lekkerder door de toevoeging van witte choco en de zoute macadamia's. Liever geen tequila? Vervang door witte balsamico-azijn.
Kooktijd20 minutesminutes
opstijven1 hourhour
Totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
Kookgerei
keukenmachine
4 taartvormpjes met losse bodem van 12 cm Ø
Ingrediënten
2biograpefruits, schil geraspt
1vanillestokje,in de lengte doormidden, merg eruit geschraapt
4eltequila
1elahornsiroop
150gdigestive koekjes
50gboter,gesmolten
100gwitte chocolade,in stukjes
200groomkaas
125ggezouten macadamia’s
Instructies
Schil de grapefruits na het raspen dik zodat ook het witte deel van de schil wordt verwijderd. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en vang hierbij het sap op. Knijp ook het sap uit de vliesjes.
Meng het vanillemerg, de tequila en ahornsiroop door het opgevangen grapefruitsap. Doe samen met de grapefruitpartjes in een bakje en laat marineren tot gebruik.
Vermaal de koekjes tot kruim in de keukenmachine, meng de gesmolten boter erdoor. Bekleed de bodem van de vormpjes met het mengsel, druk aan met de bolle kant van een lepel en laat minstens 30 min. opstijven in de koelkast.
Smelt de witte chocolade met 50 g roomkaas au bain-marie door ze samen in een hittebestendige kom op een pan met een laagje zacht kokend water te zetten. De bodem van de kom mag het water niet raken (of smelt op laag vermogen in de magnetron).
Meng de rest van de roomkaas,100 g macadamia’s en de grapefruitrasp tot gladde pasta in de keukenmachine. Voeg het witte chocolademengsel toe en meng goed door, verdeel over de koekbodempjes. Laat minstens 30 min. opstijven in de koelkast. Hak de resterende macadamia’s grof.
Pak de taartjes in voor een picknick en maak ter plekke af met de gemarineerde partjes grapefruit, een lepel van de marinade en de rest van de macadamianoten.
Voedingswaarde
calorieën: 879kcal
eiwit: 11g
vet: 66g
koolhydraten: 50g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN, FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST, STYLING: INGRID VAN KURINGEN, ASSISTENT FOODSTYLING: TANJA HAAN