aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, zomer, zomers |
internationaal, spaans |
Paella kun je ook prima van couscous maken, zo bewijst Janneke Philippi. Haar recept is kleurrijk, eenvoudig, staat in 25 minuten op tafel, maar is bovenal: héérlijk!
Ingrediënten
- 2 buisjes saffraan à 0,05 g
- 1 groentebouillontablet
- 400 g kipfilet
- 3 tomaten
- 2 tl gerookte-paprikapoeder
- 300 g parelcouscous
- 125 g tuinerwten
- 200 g bimi
- 1 rode paprika
- 1 citroen
- 2 el peterselie
voorraad
- 5 el olijfolie
- 1 ui
Instructies
- Snijd de ui fijn. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd ook de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan. Bak de kipfilet in 4 min. rondom goudbruin. Voeg de ui en tomaat toe en bak 2 min. mee. Schep het paprikapoeder erdoor.
- Voeg de parelcouscous en erwten toe. Schenk de saffraanbouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Kook de parelcouscous in 12-15 min. beetgaar. Proef af en toe en laat de couscous niet te zacht worden. Roer af en toe.
- Snijd de paprika in repen. Meng de bimi en paprika met de laatste 3 el olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de paprika en bimi in twee porties in 4 min. beetgaar. Snijd de citroen in partjes en snijd de peterselie fijn.
- Breng de paella op smaak met zout en peper en schep op een schaal. Verdeel de gegrilde paprika en bimi erover. Bestrooi met de peterselie en serveer met partjes citroen.
Voedingswaarde
calorieën: 652kcal
eiwit: 42g
vet: 17g
koolhydraten: 77g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: courgette van de bbq met warme venkelrijst