vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
vegetarisch
Janneke Philippi bedacht deze heerlijke soep met paddenstoelen en wilde rijst. In een half uurtje staat-ie op tafel.
Ingrediënten
- 150 g witte en wilde rijst
- 500 g gemengde paddenstoelen
- 300 g kruimige aardappels
- 2 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 15 g gedroogde paddenstoelen
- 2 takjes rozemarijn
- 100 ml droge witte wijn
- 1 l groentebouillon, van tablet
- 50 g Parmezaanse kaas
- 100 ml slagroom
- stevig zuurdesembrood, voor erbij
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Veeg de paddenstoelen eventueel schoon en snijd of scheur in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
- Verhit in een (soep)pan 2 el olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep 350 g paddenstoelen erdoor en bak 3 min. Schep de aardappelen, de gedroogde paddenstoelen en de naaldjes van de takjes rozemarijn erdoor. Schenk de wijn erbij.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min. zachtjes.
- Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de rest van de paddenstoelen in 3-4 min. gaar. Rasp de kaas.
- Pureer de soep van het vuur af met de staafmixer grof of naar wens helemaal glad. Voeg de slagroom en helft van de geraspte kaas toe en breng op smaak met peper.
- Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden. Schep de soep erbij. Verdeel de gebakken paddenstoelen erover en serveer met de rest van de kaas en het brood.
Voedingswaarde
calorieën: 563kcal
eiwit: 17g
vet: 25g
koolhydraten: 63g
Recept, bereiding, styling: Janneke Philippi
Fotografie: Serge Philippi
Studio Philippi
Fotografie: Serge Philippi
Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: risotto uit de oven met pastinaak