paddenstoelensoep met gort & tijm

paddenstoelensoep met gort & tijm
RECEPT: SILVIA COLLOCA | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS | STYLING: KIRSTEN JENKINS
vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht, soep |
|
frans |
vegetarisch
Er is soep en er is SUPER soep! Die laatste barst van smaak, is extra gevuld en is een echt gerecht. Maak vandaag een pan paddenstoelen-gortsoep met tijm. Zo eet je makkelijk groenten tijdens de lunch.
Kooktijd1 hour 5 minutes
Totale tijd1 hour 5 minutes

Ingrediënten

  • 200 g parelgort
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 100 g boter
  • 500 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
  • 6 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 6 takjes tijm, naaldjes gerist + extra naaldjes voor erover
  • l groentebouillon
  • 100 ml zure room + extra voor erbij
  • 100 g enoki-paddenstoelen

Instructies

  • Breng ruim water aan de kook en kook de parelgort hierin gaar in ± 45 min. of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit de olie met de helft van de boter in een ruime pan. Bak hierin de gemengde paddenstoelen in 6 min. bruin. Schep ze met een schuimspaan op een bord.
  • Voeg de rest van de boter toe en bak hierin de knoflook, ui en tijm 6-8 min. onder af en toe omscheppen, zodat ze lichtbruin kleuren. Voeg de gekookte parelgort, bouillon en gebakken paddenstoelen toe. Laat de soep 15 min. trekken en licht inkoken. Voeg de zure room en zout en peper toe.
  • Verdeel de enoki-paddenstoelen over borden, schep de hete soep erover en garneer met nog wat tijm en zure room.

Voedingswaarde

calorieën: 566kcal
eiwit: 10g
vet: 39g
koolhydraten: 40g
auteur: delicious.
RECEPT: SILVIA COLLOCA | FOTOGRAFIE: JEREMY SIMONS | STYLING: KIRSTEN JENKINS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!