Wil je uitpakken met een heerlijk diner dit weekend? Maak deze paddenstoel-goulash dan als hoofdgerecht. Het is het perfecte gerecht voor deze herfst.
Het nieuwe nummer van delicious. staat bomvol comfort recepten met paddenstoelen. Benieuwd geworden? Bestel ‘m hier!
Paddenstoel-goulash
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
weekend |
internationaal |
Gestoofd, goudbruin gebakken, in romige vulling of krokant gefrituurd: paddenstoelen geven elk gerecht een diepe aardse smaak en een lekkere beet. Paddenstoel-goulash is een smakelijke variant op de klassieke goulash.
Kookgerei
- vijzel
Ingrediënten
- 250 ml runderbouillon
- 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood porcini
- 60 g boter
- 6 tl extra vierge olijfolie
- 400 g champignons
- 800 g runderlappen in 5 cm-blokjes
- 100 g gerookt spek in dikke plakken
- 1 ui fijngesneden
- 4 tenen knoflook geperst
- 1 tl komijnzaad grof gemalen in de vijzel
- 125 ml rode wijn
- 300 ml passata
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- aardappelpuree voor erbij
- fijngesneden bieslook om mee te bestrooien
Instructies
- Breng de bouillon in een kleine pan op hoog vuur tot aan de kook. Haal van het vuur en voeg het eekhoorntjesbrood toe. Laat ± 30 min. weken.
- Smelt intussen de helft van de boter en 2 tl olie in een grote braadpan op halfhoog vuur. Bak de helft van de champignons, af en toe omscheppend, ± 5 min. tot ze bruin zijn. Breng op smaak met peper en zout. Schep de gebakken champignons in een kom en houd apart. Bak de andere helft van de paddenstoelen op dezelfde manier.
- Verwarm de overgebleven 4 tl olie in dezelfde pan op hoog vuur. Breng het vlees op smaak met peper en zout en bak, in porties, rondom bruin. Schep het vlees op een bord en houd apart.
- Zet het vuur op halfhoog en bak in dezelfde pan het spek af en toe omscheppend in ± 3 min. goudbruin. Voeg de ui toe en bak, af en toe omscheppend ± 3 min. mee. Doe de knoflook en komijn erbij en bak nog ± 1 min. mee. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Laat 2-3 min. koken tot het vocht is ingekookt en iets stroperig is, schep af en toe om.
- Voeg het vlees, de passata, bouillon en het geweekte eekhoorntjesbrood toe aan de pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat afgedekt ± 2 uur of tot het vlees gaar is zachtjes stoven. Schep af en toe om. Voeg dan de champignons met het vocht toe aan de pan. Laat, zonder deksel, ± 15 min. sudderen tot het vlees helemaal zacht en mals is. Roer het gerookte paprikapoeder erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met aardappelpuree en bestrooi met bieslook.
Voedingswaarde
calorieën: 688kcal
eiwit: 54g
vet: 40g
koolhydraten: 20g
Recepten & Foodstyling: Lucy Nunes, Tracey Pattison, Fotografie: Alan Jensen, Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: vega goulashsoep met miso & kikkererwten | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)