lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch, thais |
lactosevrij
Met een paar oosterse smaakmakers maak je van kipgehakt een Thais feestje. Gebakken ei erbij, klaar!
Ingrediënten
- 80 ml arachide-olie (pinda-olie) + een extra scheutje om in te bakken
- 4 eieren
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 750 g kipgehakt
- 250 g kousenband, in stukjes van 3 cm
- 4 rode Aziatische sjalotten, in dunne ringen
- 185 g Thaise chili-jam, pot, te koop bij de Aziatische supermarkt
- 60 ml vissaus
- 60 ml sojasaus
- 2 tl bruine basterdsuiker, of naar smaak
- ¼ bosje Thaise basilicum, blaadjes geplukt + extra voor garnering
- Gestoomde rijst, voor erbij
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een grote wok op hoog vuur en bak hierin de eieren als spiegelei, één per keer. Zet ze apart.
- Schenk de rest van de olie in de wok en voeg de knoflook en het kipgehakt toe. Bak het gehakt in 8-10 minuten rul.
- Voeg de kousenband, sjalotten en chili-jam toe. Roerbak dit 2-3 minuten tot de aroma’s vrijkomen.
- Voeg de helft van de vissaus en sojasaus en alle suiker toe. Roerbak nog 6-8 minuten tot het gehakt gaar is en het vocht grotendeels is ingekookt.
- Breng op smaak met zout, peper en de rest van de vis- en sojasaus. Haal de pan van het vuur en schep de basilicumblaadjes erdoor.
- Serveer met gestoomde rijst in kommen, schep het gehaktmengsel erop, garneer met extra basilicum en leg er een gebakken ei bovenop.
Voedingswaarde
calorieën: 850kcal
eiwit: 59g
vet: 30g
koolhydraten: 86g
RECEPTEN DOMINIC SMITH FOTOGRAFIE BEN DEARNLY STYLING KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!