pad kra pao: een heerlijk simpel Thais gerecht

pad kra pao: een heerlijk simpel Thais gerecht
RECEPTEN DOMINIC SMITH FOTOGRAFIE BEN DEARNLY STYLING KIRSTEN JENKINS
lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | aziatisch, thais | lactosevrij
Met een paar oosterse smaakmakers maak je van kipgehakt een Thais feestje. Gebakken ei erbij, klaar!
Kooktijd40 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 80 ml arachide-olie (pinda-olie) + een extra scheutje om in te bakken
  • 4 eieren
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 750 g kipgehakt
  • 250 g kousenband, in stukjes van 3 cm
  • 4 rode Aziatische sjalotten, in dunne ringen
  • 185 g Thaise chili-jam, pot, te koop bij de Aziatische supermarkt
  • 60 ml vissaus
  • 60 ml sojasaus
  • 2 tl bruine basterdsuiker, of naar smaak
  • ¼ bosje Thaise basilicum, blaadjes geplukt + extra voor garnering
  • Gestoomde rijst, voor erbij

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een grote wok op hoog vuur en bak hierin de eieren als spiegelei, één per keer. Zet ze apart.
  • Schenk de rest van de olie in de wok en voeg de knoflook en het kipgehakt toe. Bak het gehakt in 8-10 minuten rul.
  • Voeg de kousenband, sjalotten en chili-jam toe. Roerbak dit 2-3 minuten tot de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg de helft van de vissaus en sojasaus en alle suiker toe. Roerbak nog 6-8 minuten tot het gehakt gaar is en het vocht grotendeels is ingekookt.
  • Breng op smaak met zout, peper en de rest van de vis- en sojasaus. Haal de pan van het vuur en schep de basilicumblaadjes erdoor.
  • Serveer met gestoomde rijst in kommen, schep het gehaktmengsel erop, garneer met extra basilicum en leg er een gebakken ei bovenop.

Voedingswaarde

calorieën: 850kcal
eiwit: 59g
vet: 30g
koolhydraten: 86g
auteur: delicious.
RECEPTEN DOMINIC SMITH FOTOGRAFIE BEN DEARNLY STYLING KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!