overnight oats van Joris Bijdendijk

overnight oats met appel en rood fruit

Zin in overnight oats (met chiazaad)? Dit recept is onze favoriet. Supersimpel en erg lekker.

In delicious. januari vind je nog veel meer recepten met havermout.

Overnight oats van Joris Bijdendijk

aantal 2 | ontbijt, ontbijtgerecht | doordeweeks | internationaal |
Door havervlokken een nachtje te weken in de koelkast, worden ze heerlijk zacht en romig. En omdat zowel haver als kokos zoet is van nature hoef je geen suiker toe te voegen. Voeg een kleine snuf zout toe en eventueel specerijen zoals kardemom, kaneel, koekkruiden, vanille, of een vleugje gemalen anijszaad, om de smaken te versterken. Havermout smaakt anders al snel flauw.

ingrediënten

  • 125 g havervlokken
  • 440 ml kokoswater
  • 30 ml kokosroom
  • 25 g chiazaad
  • fruit naar keuze, voor garnering
  • ± 1 1⁄2 tl honing

instructies

  • Meng de havervlokken, kokoswater, kokosroom en chiazaad door elkaar en laat goed afgedekt 1 nacht in de koelkast intrekken. Schep in 2 bakjes en verdeel het fruit erover. Bedruppel met de honing.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
F: ERNIE ENKLAAR | S: ESTHER DE MUNNIK
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: met deze havermout recepten wordt opstaan een makkie

overnight oats met appel en rood fruit