ovenschotel met groente en flatbread

ovenschotel met groente en flatbread
vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | amerikaans | vegetarisch
Zin in een gezond gerecht boordevol groente? Dan zit je met dit fusion gerecht helemaal goed! De groente zorgen voor de nodige vitamine, waarbij het flatbread een extra bodem legt.
Voorbereiding35 minutes
Kooktijd45 minutes
Totale tijd1 hour 20 minutes

Ingrediënten

  • 6 kardemompeulen
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 2 lange zoete aardappels
  • 2 bataten, 1 lichte en 1 paarse, in parten
  • 2 dikke wortels, in schuine dikke plakken
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 8 dadels, ontpit en kleingesneden
  • 1 granaatappel, de pitten
  • 1 biosinaasappel, rasp en sap
  • 75 ml granaatappelsap
  • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 3 el tahini evt.
  • 140 g Griekse yoghurt
  • 2 el zonnebloempitten
  • 1 bosje munt, blaadjes geplukt en fijngesneden
  • 1 warm flatbread, voor erbij

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bekleed een braadslee met bakpapier.
  • Wrijf de kardemomzaadjes, suiker en 1 tl zeezoutvlokken samen fijn in een vijzel. Doe de zoete aardappels en wortels in een kom en schep ze om met de olie.
  • Verdeel de groenten over de bodem van de braadslee en rooster ze 25-30 min. tot ze licht karamelliseren; keer ze halverwege en bestrooi ze dan met het specerijenmengsel. Meng de dadels met de granaatappelpitten en het sinaasappel- en granaatappelsap.
  • Neem de braadslee uit de oven, strooi de kikkererwten over de geroosterde groenten en rooster alles nog ± 15 min. tot de groenten gaar en mooi gekaramelliseerd zijn.
  • Meng in een kleine kom de tahini en evt. de yoghurt met 5 el water en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Sprenkel de dadel-granaatappeldressing over de groenten en bonen en bestrooi met de sinaasappelrasp, de zonnebloempitten en munt. Serveer met tahiniyoghurt en flatbread.

Voedingswaarde

calorieën: 582kcal
eiwit: 14g
vet: 27g
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
Recept: Matt Preston. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!