aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
aziatisch |
Nog zo’n mooi-weer-topper: puntjes ossenhaas met satésaus. Bij mooi weer van de bbq en anders uit de grillpan. Lekker met een frisse salade erbij van komkommer en pittige waterkers.
Ingrediënten
- 60 ml arachide-olie
- 2 pepers rood, zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 600 g ossenhaas aan één stuk
- 2 rode sjalotten fijngesneden
- 2 el gemberwortel geraspt
- 1½ el sojasaus licht
- 250 ml kokosmelk
- 1 el kristalsuiker fijn
- 95 g pindakaas met stukjes noot
- 100 g waterkers blaadjes geplukt
- 1 komkommer in lange repen
- voor garnering: korianderblaadjes
Instructies
- Meng de helft van de olie, de helft van de rode peper en een derde van de knoflook in een kom en bestrijk de ossenhaas ermee. Bestrooi met zout en peper en zet 30 min. weg op kamertemperatuur.
- Verhit intussen de rest van de olie in een steelpan op laag vuur. Doe de sjalot erin en bak, al roerend, 3 min. zacht, zonder dat de sjalot kleurt. Voeg de gember, rode peper en rest van de knoflook toe en bak nog 1 min. Doe de sojasaus, kokosmelk en suiker erbij, roer tot de suiker oplost. Kook nog zachtjes 1 min. tot de saus iets is ingedikt. Voeg de pindakaas toe en roer tot deze goed is gemengd. Zet weg.
- Steek de bbq aan of verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de ossenhaas rondom, 6-8 min. tot er grillstreepjes te zien zijn, medium-rare of gaar naar wens. Laat het vlees, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten.
- Verwarm intussen de satésaus zachtjes op laag vuur. Snijd het vlees in dunne plakken en leg met de waterkersblaadjes en de repen komkommer op een schaal. Schep er wat satésaus over en bestrooi met de korianderblaadjes. Geef de rest van de satésaus erbij.
Voedingswaarde
Recept: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: David Morgan. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!