orecchiette met spitskool en zalm

Orecchiette met spitskool, crème fraîche, citroen en zalm

Wie is er niet groot geworden met pasta met zalm?

In deze volwassen variant gebruikt Janneke zalmeitjes, frisse dille en spitskool. Wedden dat je daar jong & oud aan tafel blij mee maakt?

Door spitskool te gebruiken, gebruik je bovendien het beste van het seizoen. Alle reden dus om te blijven opscheppen.

Meer spitskool? 6 spitskool recepten die de groente in een ander licht zetten

Orecchiette met spitskool

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Dit gouden trio van zalm, crème fraîche en dille doet het ook goed in snelle pasta.
kooktijd30 minutes
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 300 g orecchiette, (oortjespasta)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 400 g gesneden spitskool, koelvers
  • 300 ml droge witte wijn
  • 500 ml visbouillon
  • 300 g zalmfilet, op kamertemperatuur
  • 1 biocitroen
  • 4-6 takjes dille
  • 200 g crème fraîche
  • 2 el zalmeitjes of kappertjes

instructies

  • Kook de pasta beetgaar volgens de aan- wijzingen op de verpakking.
  • Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Fruit de ui en de knoflook ± 2 min. Schep de spitskool erdoor en bak nog ± 2 min.
  • Breng 150 ml wijn met de visbouillon aan de kook. Pocheer hierin de zalmfilet ± 4 min. en neem uit de pan.
  • Schenk de rest van de wijn bij de spitskool. Smoor de spitskool in 4-6 min. beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen. Hak de dille fijn.
  • Roer de crème fraîche en de citroenrasp door de spitskool. Giet de orecchiette af en meng ook erdoor. Voeg als je de saus te dik vindt eventueel wat pocheervocht van de vis toe. Verdeel de zalmfilet in vlokken.
  • Schep de pasta op 4 borden. Verdeel de zalmvlokken erover en bestrooi met de dille en zalmeitjes of kappertjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 726kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Orecchiette met spitskool, crème fraîche, citroen en zalm