aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Orecchiette met bocconcini klinkt héél lekker, maar je kunt ook zeggen: pasta met balletjes. Want héél véél gehaktballetjes maken van deze pasta een echte kindervriend. Zelf balletjes draaien is lekker, maar niet nodig, want kant-en-klare soepballetjes zijn hier ideaal voor! Snel klaar dus en super makkelijk om te maken. Geef er groene sla bij met een lekkere dressing en klaar ben je, in niet meer dan 20 minuten. Easy does it!
kooktijd20 minutes minutes
ingrediënten
- 2 rode uien, in ringen
- 4 el wittewijnazijn
- 400 g orecchiette of andere korte pasta
- 4 el olijfolie
- 300 g rundersoepballetjes*
- 2 tenen knoflook
- 200 ml houdbare slagroom
- 200 g botersla*
- 75 g parmezaanse kaas, geraspt
- 1 el munt, fijngesneden
instructies
- Verdeel de uien over een diep bord, besprenkel met de wijnazijn en laat marineren. Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 4 min. rondom bruin. Snijd de knoflook fijn en voeg toe aan de balletjes en bak 1 min. mee. Schenk de slagroom bij de balletjes en breng tegen de kook aan.
- Verdeel intussen de sla met de uiringen over een schaal. Besprenkel met wat uienazijn en de rest van de olijfolie. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
- Voeg 50 g kaas toe aan de saus en laat op laag vuur smelten. Giet de pasta af en schep door de saus met de balletjes. Breng op smaak met de munt, peper en een beetje zout. Serveer met de salade en de rest van de kaas.
calorieën: 900kcal
|
eiwit: 34g
|
vet: 50g
|
koolhydraten: 78g
auteur: delicious.
* Wil je een simpele, maar lekkere vinaigrette voor botersla? Schud dan 2 el lekkere azijn met 1 el dijonmosterd, zout, peper en 6 el olijfolie in een afgesloten pot goed door elkaar.
recept, fotografie, styling, bereiding Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog zo’n topper bij kinderen: Zweedse gehaktballetjes.