De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Orecchiette met bimi en paddenstoelen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
orecchiette-delicious


vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
Zin in een smaakbom maar geen zin om uren in de keuken te spenderen? Wij hebben de oplossing: deze easy pasta met porcini zit vol stevige smaken en staat binnen een halfuur op tafel.
kooktijd20 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 300 g orecchiette of andere kleine pasta
  • 4 el olijfolie
  • ± 600 g bimi in stukjes
  • 3 tenen knoflook fijn geraspt
  • 1 tl chilivlokken
  • 15 g porcini* gedroogd, geweekt, uitgelekt en kleingesneden rasp en sap van 1 (bio)citroen
  • kaas Parmezaan, geraspt, voor erbij

instructies

  • Kook de pasta in een pan met licht gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang daarbij 60 ml van het kookvocht op.
  • Verhit intussen in een diepe koekenpan de olie op matig vuur. Schep hierin de bimi ± 3 min. om. Voeg de knoflook, chilivlokken en porcini toe en bak ze nog 3-4 min., zodat de smaken goed mengen.
  • Voeg de pasta en het opgevangen kookvocht toe aan het bimimengsel, schep de citroenrasp en het citroensap erdoor, breng op smaak met zout en verdeel over diepe borden. Serveer met parmezaanse kaas.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Gedroogde porcini of eekhoorntjesbrood koop je bij ruim gesorteerde supermarkten en (Italiaanse) delicatessenzaken.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Wilson. Bewerking: Dosia Brewer
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


orecchiette-delicious