vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Zin in een smaakbom maar geen zin om uren in de keuken te spenderen? Wij hebben de oplossing: deze easy pasta met porcini zit vol stevige smaken en staat binnen een halfuur op tafel.
Ingrediënten
- 300 g orecchiette of andere kleine pasta
- 4 el olijfolie
- ± 600 g bimi in stukjes
- 3 tenen knoflook fijn geraspt
- 1 tl chilivlokken
- 15 g porcini* gedroogd, geweekt, uitgelekt en kleingesneden rasp en sap van 1 (bio)citroen
- kaas Parmezaan, geraspt, voor erbij
Instructies
- Kook de pasta in een pan met licht gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang daarbij 60 ml van het kookvocht op.
- Verhit intussen in een diepe koekenpan de olie op matig vuur. Schep hierin de bimi ± 3 min. om. Voeg de knoflook, chilivlokken en porcini toe en bak ze nog 3-4 min., zodat de smaken goed mengen.
- Voeg de pasta en het opgevangen kookvocht toe aan het bimimengsel, schep de citroenrasp en het citroensap erdoor, breng op smaak met zout en verdeel over diepe borden. Serveer met parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
* Gedroogde porcini of eekhoorntjesbrood koop je bij ruim gesorteerde supermarkten en (Italiaanse) delicatessenzaken.
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Wilson. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!