Zonnig comfortfood voor elk moment van de dag: Merijn Tol deelt het met je in haar nieuwste boek Café Mazahar! Verse groenten, kruiden en smaakmakers als oranjebloesem staan in de spotlights. Je kunt gelatine gebruiken of agar-agar, dat zorgt ervoor dat de pudding op een andere manier in je mond smelt, maar ze zijn alle twee even lekker. De combinatie van frisse citrus en room smaakt onweerstaanbaar. ‘Serveer deze flan met een dikke lik Turkse Kaymak of crème crue en pistachepoeder.’
Kooktijd10 minutesminutes
afkoelen4 hourshours
Totale tijd4 hourshours10 minutesminutes
Ingrediënten
1lmandarijnsapversgeperst of kant-en-klaar gekocht
1⁄2 elagar-agar*
oranjebloesemwater
100gongezouten pistachenoten
400gkaymak* of Franse crème crue of crème fraîche
Instructies
Verhit het mandarijnsap met de agar-agar en laat ± 3 min. doorkoken op laag vuur. Voeg oranjebloesemwater naar smaak toe. Verdeel over vormpjes, laat afkoelen en zet daarna koel weg.
Stamp de pistache fijn in de vijzel tot poeder. Serveer de oranjebloesem-mandarijnflan met een dikke lik kaymak of crème crue en pistachepoeder.
Voedingswaarde
calorieën: 382kcal
eiwit: 8g
vet: 28g
koolhydraten: 21g
auteur: delicious.
*Of gebruik 8 blaadjes gelatine als je niet vega(n) eet. Week de gelatine in ruim koud water. Breng 50 ml van het mandarijnsap aan de kook, neem van het vuur en los de gelatine er in op. Meng in een kom met de rest van het mandarijnsap.*Kaymak is dikke room, te koop in de Midden-Oosterse winkel.RECEPTEN, BEREIDING: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING: MAAIKE KOORMAN