aantal 10 |
gebak, nagerecht |
pasen |
hollands |
Ja, de vlag kan morgen weer uit, we gaan weer koek happen en struinen over de vrijmarkt. Op de delicious. redactie bakken we vandaag alvast muffins met oranje-proof glazuur. oranje muffins met boerenkwarkglazuur.
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- ± 75 ml karnemelk
- 1 ei losgeklopt
- 125 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 ml zonnebloemolie
- 250 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 2 el boerenkwark
- 200 g poedersuiker
- 2 el sinaasappelzestes of stemgember gekonfijte, gehakt
- 1 muffinvorm bekleed met 10 papieren oranje cakevormpjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Schenk het sap in een maatbeker en vul tot 150 ml aan met de karnemelk. Klop met een vork het ei los met de suiker, de vanillesuiker, de zonnebloemolie, het sinaasappelsap met de karnemelk, de rasp en een snuf zout. Spatel het bakmeel in 2-3 porties erdoor, tot een glad beslag. Schep het beslag in de vormpjes en bak de muffins in de voorverwarmde oven in zo’n 25 minuten goudbruin en gaar.
- Neem de vorm uit de oven en laat de muffins 10 minuten in de vorm afkoelen. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een taartrooster helemaal afkoelen. Roer voor het glazuur de boerenkwark door de poedersuiker, tot een dik glazuur. Bestrijk de muffins met het glazuur en top ze met de sinaasappelzestes of de gember. Zet de muffins in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Haal de muffins daarna weer uit de koelkast en bewaar ze op kamertemperatuur: dan smaken ze het lekkerst!
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!