aantal 4 |
hoofdgerecht |
weekend |
oosters |
Favoriet op de redactie, de burger, maar dan nét even anders. Deze keer op z’n oosters. Kipfilet is supermager en is in dit recept aangevuld met pinda(olie). Alfalfa levert een hele waaier aan vitamines en paksoi zorgt voor de crunch.
Ingrediënten
- 500 g kipfilet
- 2 sjalotjes in stukken
- 1 teen knoflook in grove stukken
- 2 el sojasaus
- 2-3 tl kerriepoeder
- 3 el peterselie fijngesneden
- 2 el arachideolie
- 4 grote sesambollen bruin
- 4 el pindakaas
- chilisaus zoet
- 4-5 paksoistelen witte delen verwijderd, groene bladen in stukken
- ½ bakje (à 40 g) alfalfa
- 1 sjalot rode, fijngehakt
Instructies
- Pureer in de keukenmachine de kipfilet met de sjalotjes, knoflook, sojasaus, kerriepoeder, 1 tl zout en peper tot gehakt. Houd 1 el peterselie achter voor de garnering. Meng de rest van de peterselie met een vork door het kipvleesmengsel. Verdeel het vlees in vier gelijke delen en vorm hier 4 platte burgers van. Laat de burgers in de koelkast ± 30 min. opstijven
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in ± 10 min. goudbruin en gaar, keer ze af en toe. Laat ze ± 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Snijd de sesambollen open, bestrijk beide helften met pindakaas en vervolgens met chilisaus. Verdeel de paksoi erover. Leg de kipburgers erop en garneer met de alfalfa, ui en peterselie. Serveer met chilisaus.
Voedingswaarde
calorieën: 430kcal
vet: 16g
koolhydraten: 30g
Receptuur: katinka Huiskamp. Bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Sven Benjamins. Styling: Jan Willem van Riel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!