aantal 4 |
ontbijt |
moederdag, pasen |
|
Wij ontbijten het liefst lekker uitgebreid. Al dan niet rekken we dat uit tot lunchtijd… Dit recept wordt extra lekker als je je eigen favoriete fruit gebruikt!
Ingrediënten
- 40 g boter
- 3 sneetjes roggebrood Fries, donker, verkruimeld
- 1 el suiker bruine basterd + extra voor garnering
- 1 mango eetrijp, vruchtvlees in stukjes
- 200 g aardbeien
- 200 g bosvruchten diepvries, ontdooid
- 500 g vanillekwark
Instructies
- Verwarm de boter in een koekenpan en bak de roggebroodkruimels 2-3 min. Voeg de bruine suiker toe en bak kort mee, het karamelliseert licht. Verdeel de helft van het mengsel over 4 wijde glazen of glazen schaaltjes.
- Meng al het fruit en verdeel de helft over het roggebrood in de glazen. Verdeel daarover de helft van de vanillekwark en maak zo nog een serie laagjes. Bestrooi met een klein beetje bruine basterdsuiker.
Voedingswaarde
Producten en recepten: Trudelies Schouten. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Rob van der Vet. Bereiding: Bart Stuart
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!