Ontbijttriffle van roggebrood en fruit

Ontbijttriffle van roggebrood en fruit

aantal 4 | ontbijt | moederdag, pasen | |
Wij ontbijten het liefst lekker uitgebreid. Al dan niet rekken we dat uit tot lunchtijd… Dit recept wordt extra lekker als je je eigen favoriete fruit gebruikt!
Kooktijd15 minutes
Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • 40 g boter
  • 3 sneetjes roggebrood Fries, donker, verkruimeld
  • 1 el suiker bruine basterd + extra voor garnering
  • 1 mango eetrijp, vruchtvlees in stukjes
  • 200 g aardbeien
  • 200 g bosvruchten diepvries, ontdooid
  • 500 g vanillekwark

Instructies

  • Verwarm de boter in een koekenpan en bak de roggebroodkruimels 2-3 min. Voeg de bruine suiker toe en bak kort mee, het karamelliseert licht. Verdeel de helft van het mengsel over 4 wijde glazen of glazen schaaltjes.
  • Meng al het fruit en verdeel de helft over het roggebrood in de glazen. Verdeel daarover de helft van de vanillekwark en maak zo nog een serie laagjes. Bestrooi met een klein beetje bruine basterdsuiker.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Producten en recepten: Trudelies Schouten. Styling: Jan Willem van Riel. Fotografie: Rob van der Vet. Bereiding: Bart Stuart
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!