Ontbijt scones? Oh, jazeker. Deze perfecte combinatie van zachte, boterachtige scones en romig roerei met knapperige bacon zal je smaakpapillen zeker doen dansen van vreugde.
Ontbijt scones met roerei en bacon
aantal 6 |
brunch, brunchgerecht, lunch, lunchgerecht, ontbijt, ontbijtgerecht |
feestdagen, feestelijk, weekend |
brits |
Eigenlijk kun je de hele dag door scones eten! Vooral deze hartige met roerei en spekjes. Eet ze vers uit de oven of pak ze in als moederdagcadeautje
kooktijd25 minutes minutes
oven30 minutes minutes
totale tijd55 minutes minutes
Kookgerei
- bakplaat bekleed met bakpapier
ingrediënten
- 1 el extra vergine olijfolie
- 6 plakjes bacon, in reepjes
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 3 el fijngesneden tijmblaadjes + extra om te bestrooien
- 100 g koude boter, grof geraspt
- 95 g grof geraspte gruyère
- 200 ml koude melk + extra om te bestrijken
- ¼ bosje bieslook, fijngesneden, voor erbij
roerei
- 8 eieren
- 200 ml slagroom
- 20 g boter in blokjes
instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit in de koekenpan de olie op half-hoog vuur en bak de bacon in 3-4 min. iets knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en breek de bacon in kleinere stukken.
- Meng in een grote kom het bakmeel met de tijm, zout en flink wat versgemalen zwarte peper. Voeg de geraspte boter en 75 g van de gruyère toe en meng alles met een lepel of een mes, er mogen nog wat stukjes boter heel blijven. Voeg de melk en bacon toe en meng alles tot een zacht, grof deeg. Breng dit over op een licht met meel bestoven werkvlak en kneed het snel tot een glad deeg.
- Verdeel het deeg in 6 porties van gelijke grootte en plet ze voorzichtig. Leg de scones met 2 cm tussenruimte als een cirkel op de bakplaat. Bestrijk de bovenkanten met nog wat melk en bestrooi ze met de rest van de gruyère, tijm en wat zout en peper. Bak ze 25-30 min. tot ze goudbruin en gerezen zijn. Laat ze 15 min. afkoelen op een rooster en halveer ze.
- Roer intussen in een kom de eieren los met de slagroom en wat zout en peper. Verhit de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak de eieren hierin onder af en toe roeren in 2-4 min. tot roerei. Serveer de scones met het roerei en bestrooi met bieslook.
calorieën: 629kcal
|
eiwit: 21g
|
vet: 43g
|
koolhydraten: 39g
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: scones met vanilleroom & rabarber-aardbeienjam