Oeufs en cocotte met heilbot

Oeufs en cocotte met heilbot

aantal 4 | ontbijt | pasen | |
Pak eens uit voor het ontbijt en serveer luxe oeufs en cocotte met heilbot. Maak het jezelf makkelijk en bereid de eitjes een dag van te voren voor! Klik hier voor alle tips en tricks over alle bereidingswijzen van ei!
Voorbereiding15 minutes
Kooktijd15 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 4 takjes kervel
  • 2 el crème fraîche
  • 4 eieren
  • 100 g gerookte heilbotfilet in stukjes
  • 6 kerstomaatjes gehalveerd
  • extra nodig: 4 souffléschaaltjes of kleine weckpotjes dik ingevet met boter, ovenschaal waar schaaltjes of weckpotjes inpassen

Instructies

  • Houd 4 topjes van de takjes kervel achter voor garnering. Snijd de rest van de kervel fijn en meng door de crème fraîche. Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Breek in elk potje voorzichtig een ei en laat de dooier heel. Bestrooi met vers gemalen peper en zout naar smaak. Doe er een lepeltje van de kervelroom bij, leg er een paar stukjes heilbot en tomaat in. Dek de potjes af met folie of sluit weckpotjes en zet tot gebruik koel weg.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de potjes in de ovenschaal. Vul de ovenschaal met kokend water, zodat dat de potjes half onder staan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze in het midden van de oven. Haal ze er na ca. 12-14 min. uit, zodra het eiwit gestold, maar het eigeel nog vloeibaar is. Serveer ze direct en garneer met kervel.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Desiree van Dijk. Recept en foodstyling: Eke Mariën. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!