Oestertempura met cavadip

Oestertempura met cavadip

aantal 4 | hapje | feestelijk | |
Oesters en bubbels: de perfecte combinatie! Verras met krokante oestertempura met cava om in te dippen. Net wat anders dan traditioneel!
Kooktijd50 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 16 oesters geopend
  • 40 ml cava of prosseco
  • ½ sjalotje fijngesneden
  • 2 tl citroensap
  • 1 takje dragon fijngesneden
  • olie om in te frituren
  • 100 g bloem
  • 40 g maïzena
  • 2 tl zonnebloemolie
  • 200 ml water ijskoud koolzuurhoudend
  • 2 ijsklontjes

Instructies

  • Begin 50 min. van tevoren. Haal de oesters uit de schelp en giet het vocht in een kommetje.
  • Meng voor de dip de cava, het sjalotje, citroensap en de dragon. Breng op smaak met een snuf zout en peper. Proef of je het een beetje zilt wilt en voeg evt. 1-3 el van het oesterwater toe.
  • Dep de oesters droog met keukenpapier. Verhit de olie in een ruime pan of frituurpan tot 190°C.
  • Meng intussen in een ruime kom de bloem met de maïzena en zout. Klop er vlak voor het frituren de zonnebloemolie, het water en de ijsklontjes door. Klop niet te lang, er mogen klontjes in het beslag zitten.
  • Haal telkens een paar oesters door het beslag en frituur ze in delen in 1-2 min. lichtbruin en net gaar. Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer direct met de saus.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Dosia Brewer, Bas Robben. Fotografie: Alan Jensen. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!