glutenvrij, veganistisch, vegetarisch
aantal 1 |
|
|
mediterraan |
glutenvrij, vegan, vegetarisch
|
|
mediterraan |
glutenvrij, vegan, vegetarisch
Ok, daar is hij dan: de noten-zadencrunch die je óveral in Café Mazahar terugziet! Emma de Thouars kwam er speciaal een keer voor eten. Maar vrees niet, want het is belachelijk makkelijk te maken en in een wip heb je een flinke pot vol.
Handig, want deze crunch wil je nu altijd klaar hebben staan. Opwindend goedje, deze verslavende crunch. Daar hoort dan ook een dito nummertje bij: Yekfini nesma’ sotak van Libische Egyptenaar Hamid al Shaeri, uit de Habibi Funk-compilatie.
Ingrediënten
- 4 el groene pistachenoten, de beste die je kunt vinden
- 2 el zonnebloempitjes
- 3 el amandelstiftjes
- zonnebloemolie
- 6 el sesamzaad
- 1-2 el nigellazaad
- 1 el korianderzaad
- 1 el venkelzaad en/of 1 el anijszaad (optioneel)
Instructies
-
Hak de pistachenoten, amandelstifjes en zonnebloempitjes een beetje fijn. Verhit 3 tot 4 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak de alle noten, het sesamzaad licht goudbruin. Laat afkoelen.
-
Je kunt het afgesloten in een glazen pot zeker even bewaren, maar ik gebruik ze het liefste direct want is de crunch echt knapperig. Je kunt er nigellazaad doorheen doen als je dat lekker vindt. Vaak doe ik er trouwens ook wat korianderzaad of venkel- of anijszaad doorheen.
Voedingswaarde
RECEPTEN, BEREIDING MERIJN TOL. FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE. STYLING MAAIKE KOORMAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!