Normandische vissaus – sauce normande

Normandische vissaus – sauce normande

aantal 250 | bijgerecht | weekend | frans |

Neem de tijd én goede ingrediënten, zo trek je zelf de meest smaakvolle groente-, vis- en vlees- bouillon, verzekert delicious.friend Eke Mariën. Op basis van visbouillon maak je easy deze normandissche vissaus.

Kooktijd:45

Totale tijd:45

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 350 ml visbouillon
  • 500 g mosselen
  • 100 ml witte wijn
  • 500 ml slagroom
  • 10 g bladpeterselie

Instructies

  1. Snijd de champignons in kwarten. Breng ze met de visbouillon, mosselen en wijn aan de kook. Laat ± 2 min. koken tot de mosselen gaar zijn en giet af in een zeef boven een pan. Kook de bouillon in tot 150 ml. De mosselen en champignons worden niet gebruikt*.
  2. Giet de slagroom erbij en breng weer aan de kook. Reduceer tot er ± 250 ml over is en de saus wat dikker wordt. Doe de saus over in een maatbeker en pureer glad met de staafmixer. Hak de peterselie fijn en roer erdoor.
  3. *Doe de gare mosselen in een salade of serveer ze samen met gebakken vis met de Normandische saus.

Voedingswaarde

Recepten en bereiding: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Productie: Dosia Brewer

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!