noedels met pittig-zoete zalm

noedels met pittig-zoete zalm
RECEPTEN PHOEBE WOOD, FOTOGRAFIE CHRIS COURT, STYLING KIRSTEN JENKIN
lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | aziatisch | lactosevrij
Ben je toe aan echte smaaksensatie, ga dan voor noedels met zalm. Met deze topping van zoete sticky zalm zit je sowieso goed.
Kooktijd30 minutes
oven15 minutes

Ingrediënten

  • 125 ml zonnebloemolie
  • 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 2 cm gemberwortel, fijngesneden
  • 1 stengel sereh, citroengras, alleen het witte deel, fijn geraspt
  • 2 el vloeibare honing
  • 3 el olijfolie
  • 80 g gochujang*
  • 500 g zalmfilet, zonder vel
  • 300 g sobanoedels met groene thee of normale sobanoedels
  • 75 ml limoensap, 5 el
  • tl fijne kristalsuiker
  • 2 tl vissaus
  • ½ tl chilivlokken + extra om erover te strooien
  • geroosterd sesamzaad en shiso-cress om erover te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Verhit de zonnebloemolie in een kleine steelpan op laag vuur. Bak hierin de bosuitjes met de gember, sereh en een snufje zout 6-8 min. onder af en toe omscheppen, zonder ze te laten kleuren. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  • Roer intussen in een kom de honing, olijfolie en gochujang door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zalmfilet erop. Kwast hem in met het honingmengsel en bestrooi met zout en peper. Bak 12-15 min. in de oven. Neem uit de oven en laat losjes afgedekt onder aluminiumfolie 5 min. rusten.
  • Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort af met warm water.
  • Roer het limoensap, de suiker, vissaus en chilivlokken door de olie met bosui. Doe de noedels in een kom en schep ze om met driekwart van het oliemengsel en wat zout en peper. Schep ze op een schaal, verdeel de zalm in vlokken en schep erop. Sprenkel de rest van de olie met bosuitjes erover en bestrooi met nog wat chilivlokken, sesamzaad en shiso-cress. Serveer op kamertemperatuur of koud.

Voedingswaarde

calorieën: 1000kcal
eiwit: 37g
vet: 61g
koolhydraten: 73g
auteur: delicious.
Houd je niet van pittig? Gebruik dan iets minder gochujang.
RECEPTEN
PHOEBE WOOD,
FOTOGRAFIE
CHRIS COURT,
STYLING
KIRSTEN JENKIN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: geroosterde asperges met zalm en noten