noedels met biefstuk en sriracha-miso-aubergines

noedels met biefstuk en sriracha-miso-aubergines
RECEPTEN PHOEBE WOOD, FOTOGRAFIE CHRIS COURT, STYLING KIRSTEN JENKINS
lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, weekend |
aziatisch |
lactosevrij
Ben je toe aan echte smaaksensatie, ga dan voor noedels. Noedels nemen supermakkelijk smaak op, dus ga los met miso, kokos, sriracha of frisse smaken als limoen en gember.
Voorbereiding40 minutes

Ingrediënten

  • 60 ml sriracha, 4 el
  • 80 g witte shiro miso (4 el)
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 2 tl rijstazijn
  • 135 ml zonnebloemolie
  • 400 g 1 dik stuk lendebiefstuk, op kamertemperatuur
  • 750 g aubergine, in 3 cm-blokjes
  • 300 g somennoedels of sobanoedels, Aziatische winkel
  • 3 el sushigember, fijngesneden
  • 2 tl sesamolie
  • ½ bosje koriander, blaadjes geplukt
  • krokante uitjes, om erover te strooien

Instructies

  • Doe de sriracha, miso, honing, suiker en rijstazijn met 3 el van de olie in een kleine steelpan op laag vuur. Verwarm 2-3 min. onder voortdurend roeren. Neem van het vuur.
  • Verhit intussen 3 el olie in een middelgrote, zware koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de biefstuk royaal met zout en peper. Schroei in 6-7 min. dicht en keer halverwege. Neem van het vuur en bestrijk met 3 el van het sriracha-mengsel. Laat rusten op een bord en dek losjes af met aluminiumfolie. Snijd vlak voor gebruik in dunne plakjes.
  • Verhit een grote koekenpan met de laatste 3 el olie op matig tot hoog vuur. Bak hierin de aubergine 6-8 min. onder regelmatig omscheppen lichtbruin. Voeg de helft van het resterende srirachamengsel toe aan de pan en laat de aubergine al omscheppend in 2-3 min. karamelliseren.
  • Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort af met warm water.
  • Doe de noedels in een kom en schep om met de zoetzure gember plus aanhangend vocht en sesamolie. Voeg de helft van de aubergine, zout en peper toe en schep om. Schep op een schaal. Schep de rest van de aubergine en de plakjes biefstuk erop. Sprenkel de rest van het srirachamengsel erover en bestrooi vlak voor serveren met koriander en krokante uitjes.

Voedingswaarde

calorieën: 850kcal
eiwit: 37g
vet: 41g
koolhydraten: 84g
auteur: delicious.
RECEPTEN: PHOEBE WOOD, FOTOGRAFIE: CHRIS COURT, STYLING: KIRSTEN JENKINS

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!