aantal 16 |
koek, zoet |
|
nieuw-zeelands |
Lekker uitdelen, deze kruimelkoek met een dikke laag zoet gemberglazuur.
Kookgerei
- ook nodig: vierkante bakvorm van 22×22 cm, ingevet en bodem en zijkanten bekleed met bakpapier
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl gemberpoeder.
- 190 g boter in blokjes, op kamertemperatuur
- 100 g fijne kristalsuiker
gemberglazuur
- 75 g boter, in blokjes
- 5 el kandijstroop (golden syrup)
- 240 g poedersuiker, gezeefd
- 1 el gemberpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en gemberpoeder boven een kom en meng samen met een snufje zout door elkaar. Klop met een mixer de boter en de suiker in ± 6 min. licht en romig. Spatel het bloemmengsel erdoor. Druk het deeg tegen de bodem van de bakvorm en prik er gaatjes in met een vork. Bak de koeklaag 25-30 min. of tot hij licht kleurt.
- Verwarm intussen de boter, kandijstroop, poedersuiker en het gemberpoeder voor het glazuur in een kleine steelpan op laag vuur en laat al roerend de boter in ± 3 min. smelten. Schenk het warme gemberglazuur uit over de warme koeklaag en laat volledig afkoelen. Laat de koek nog ± 1 uur opstijven op kamertemperatuur. Snijd met een heet mes in 16 vierkantjes.
Voedingswaarde
calorieën: 286kcal
eiwit: 3g
vet: 14g
koolhydraten: 38g
p.st. ± 286 kcal / 3 g eiwit / 14 g vet / 38 g kh d.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook zo fantastisch: chocolade-hazelnoottaart