Nieuw-Zeelandse gembercarrés

Nieuw-Zeelandse gembercarrés
RECEPTEN, BEREIDING KIRSTEN JENKINS, FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY
aantal 16 | koek, zoet | | nieuw-zeelands |
Lekker uitdelen, deze kruimelkoek met een dikke laag zoet gemberglazuur.
Kooktijd10 minutes
oven + afkoelen1 hour 30 minutes
Totale tijd1 hour 40 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: vierkante bakvorm van 22×22 cm, ingevet en bodem en zijkanten bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl gemberpoeder.
  • 190 g boter in blokjes, op kamertemperatuur
  • 100 g fijne kristalsuiker

gemberglazuur

  • 75 g boter, in blokjes
  • 5 el kandijstroop (golden syrup)
  • 240 g poedersuiker, gezeefd
  • 1 el gemberpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en gemberpoeder boven een kom en meng samen met een snufje zout door elkaar. Klop met een mixer de boter en de suiker in ± 6 min. licht en romig. Spatel het bloemmengsel erdoor. Druk het deeg tegen de bodem van de bakvorm en prik er gaatjes in met een vork. Bak de koeklaag 25-30 min. of tot hij licht kleurt.
  • Verwarm intussen de boter, kandijstroop, poedersuiker en het gemberpoeder voor het glazuur in een kleine steelpan op laag vuur en laat al roerend de boter in ± 3 min. smelten. Schenk het warme gemberglazuur uit over de warme koeklaag en laat volledig afkoelen. Laat de koek nog ± 1 uur opstijven op kamertemperatuur. Snijd met een heet mes in 16 vierkantjes.

Voedingswaarde

calorieën: 286kcal
eiwit: 3g
vet: 14g
koolhydraten: 38g
auteur: delicious.
p.st. ± 286 kcal / 3 g eiwit / 14 g vet / 38 g kh d.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook zo fantastisch: chocolade-hazelnoottaart